Video : Tipsbladet
EM

Frankrig - Polen

Frankrig skal levere et bedre resultat mod Polen, end Holland gør mod Østrig for at snuppe førstepladsen i Gruppe D. Rammer Mbappe og co. endelig topniveauet?

Kampfakta:
Kampstart: Tirsdag klokken 18:00
Spillested: Signal Iduna Park, Dortmund
Dommer: Marco Guida, Italien
På TV: DR1

Holdnyt:
Frankrig:
‘’Les Bleus’’ er allerede sikret videre deltagelse i turneringen efter fire point i de to første kampe mod Østrig og Holland.

Aktuelt er franskmændene nummer to i Gruppe D på en marginalt dårligere målscore end Holland, så her i sidste gruppekamp handler det om at lave et bedre resultat end hollænderne gør det mod Østrig.

Det er nemlig ikke helt uvæsentligt om man bliver et eller to.

Førstepladsen får for det første en nemmere modstander i ottendedelsfinalen, og som det ser ud lige nu undgår vinderen af Gruppe D også at ende i samme gren af knockout-runden som Spanien, Portugal og Tyskland, der har set stærke ud indtil videre.

Frankrig har ikke ramt det absolutte topniveau i de to første kampe, og det siger lidt, at franskmændenes eneste scoring i de to kampe kom fra en uheldig østrigsk forsvarsspiller.

Defensiven ser dog bomstærk ud med to clean sheets mod ellers stærke offensive mandskaber i Østrig og Holland.

Man sidder med indtrykket af, at Frankrig kan skrue op for dampen, når det virkelig gælder, og med Mbappe, som er forventet tilbage til dette opgør, ville det ikke være videre overraskende, hvis Deschamps tropper sætter trumf på mod Polen, og sikrer førstepladsen.

Polen:
Michal Probierz’ tropper har omvendt allerede udspillet deres rolle ved slutrunden.

Polen var på forhånd spået spinkle chancer for videre avancement fra den stærke Gruppe D, og de to første kampe har bekræftet, at polakkerne nok er et niveau eller to under de andre hold i gruppen.

Med 2-1 nederlag til Holland i første kamp og et 3-1 nederlag til Østrig senest, kan Polen således ikke længere nå at spille sig videre til ottendedelsfinalen.

Med til historien om det tidlige exit hører det, at en skade til holdets absolutte stjerne Robert Lewandowski selvfølgelig ikke har gjort chancerne for en overraskelse større.

Den polske målsluger var slet ikke i aktion i første kamp, mens det senest blot blev til et indhop i kampens afsluttende fase.

På trods af to nederlag ud af to mulige har polakkerne dog gjort det hæderligt. I første kamp var det få minutter fra at blive til et overraskende point mod Holland, mens de mod Østrig senest faktisk spillede en stærk anden halvleg, omend nederlaget i sidste ende var ganske fortjent.

Lewandowski forventes tilbage i startelleveren til dette opgør, men spørgsmålet er, om det kommer til at gøre nævneværdig forskel mod så stærk en modstander som Frankrig?

Bartosz Salamon sad ude med en skade senest, og det er tvivlsomt om han bliver klar til dette opgør.

Karantæner:
Frankrig: Ingen
Polen: Ingen

Bud på startopstillinger:
Frankrig (4-2-3-1): Maignan - Kounde, Saliba, Upamecano, Hernandez - Kante, Rabiot - Dembele, Griezmann, Thuram - Mbappe

Polen (3-5-2): Szczesny - Bednarek, Dawidowicz, Kiwior - Frankowski, Zielinski, Slisz, Moder, Zalewski - Swiderski, Lewandowski

Dom:
De franske EM-favoritter har ikke spillet sig helt ud endnu, men bedømt ud fra de første to kampe, ligner de et hold, som kan skrue op for dampen, når det virkelig kræves.

Frankrig skal vinde dette opgør større end Holland eventuelt vinder over Østrig, og da opgørene spilles simultant, må man gå ud fra, at franskmændene går efter at sætte trumf på fra start.

Polen har allerede udspillet deres rolle ved EM, og må forventes at få det endnu sværere her end i de to første kampe.

Frankrigs defensiv har set bomstærk ud indtil videre, så det dufter af en sikker sejr med rent bur.

3-0 til ‘’Les Bleus’’.

Spilforslag:
Frankrig vinder til nul til odds 2.00 ved bet365. Husk, at odds kan ændre sig løbende.