Video : Tipsbladet
EM

Genfødt stjerne kan gøre ondt på Danmark

Slovenien har ikke de store forventninger til kampen mod Danmark, lyder det fra slovensk journalist, der peger på en farlig indskifter som en potentiel gamechanger.

På søndag sparkes EM-slutrunden i gang for Danmarks vedkommende med en kamp mod Slovenien i Stuttgart. Det er på mange måder en must win-kamp for Kasper Hjulmands tropper, hvis landsholdet skal have gode chancer for at gå videre, som mange forventer.

I den anden lejr, altså Sloveniens, er der ikke helt samme forventninger. Det fortæller Miran Zore, der er journalist hos Nogomania.

- Vi har ikke en officiel forventning. Det vil landstræneren ikke komme med, ha ha. Vi er lidt overraskede over at være med til EM, for vi har været fraværende i 24 år, siger Miran Zore til Tipsbladet og tilføjer:

- Men gruppen er selvfølgelig svær. England er en favorit, og Danmark er stærke, så Slovenien håber på at overraske. Jeg tror også, vi kan overraske og konkurrere om enten anden- eller tredjepladsen i gruppen og håbe på at gå videre.

I den forbindelse er det imidlertid ikke søndagens kamp mod Danmark, der fylder mest.

- Alle sætter deres lid til Serbien-kampen, fordi vi er rivaler, og fordi det er vores chance. Vores plan er at starte godt og måske få noget med fra Danmark-kampen og satse alt på kamp to mod Serbien, siger Zore og tilføjer:

- Jeg talte for nylig med en journalist fra Serbien, og vi har et fælles problem med Danmark. Danmarks stil passer dårligt til Slovenien og Serbien. Danmark spiller højt tempo og presser alle frem, så jeg ved ikke, hvordan Slovenien skal kunne udfordre Danmark. Der er stjerner, men de spiller også moderne og fremadrettet. Hvis vi kommer bagud, er vi færdige.

Genfødt stjerne kommer ind efter pausen
Slovenien er ikke kendt for at være en fodboldstormagt, men mandskabet råder over et par stjerner i verdensklasse i form af angriber Benjamin Sesko og målmand Jan Oblak.

Og så er der Josip Ilicic.

Fans af Serie A vil huske den nu 36-årige offensivspiller som en stjerne i Atalanta for et par år siden, men de seneste år har været hård for Josip Ilicic. Nu er han imidlertid på vej tilbage - lige i tide til EM. 

- Josip Ilicic er en stjernespiller, men han er lige vendt tilbage til landsholdet efter to og et halvt år. Nu er han vores “Plan B”, for han kommer med sikkerhed først ind i anden halvleg, siger Miran Zore og fortæller stjernespillerns historie:

- Han havde kæmpe problemer efter Covid-19, hvor han blev deprimeret og stoppede med at spille for Atalanta i Serie. Han tog hjem til Maribor.

- Han havde det virkelig svært og blev overvægtig på grund af medicin, men i løbet af de seneste måneder er han kommet i form, og landstræneren har udtaget ham til EM. Det siger alt om hans kvalitet, at han scorede fire mål i en Champions League-kamp, lige før Covid-19 ramte. Han er den eneste, der forstår Benjamin Sesko og kan assistere ham.

- Jeg kritiserede ham rigtig meget, for efter at han vendte hjem til Slovenien, så han meget dårlig ud. Han løb ikke, han brokkede sig til dommerne. En spiller som ham burde ødelægge vores liga, som ikke er noget specielt, men han leverede ikke. I foråret har han været ligaens bedste spiller som 36-årig. Nu er han vores bedste indskifter, slutter Miran Zore.

Danmark og Slovenien mødes klokken 18.00 søndag - men Josip Ilicic kommer altså formentlig først i aktion, når klokken har passeret 19.00.