18+ | Spil ansvarligt –  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet – Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening
Video : Tipsbladet
EM

Georgien - Portugal

Med 1-1 mod Tjekkiet noterede Georgien sig senest for deres første slutrundepoint nogensinde. Er der mere i vente mod Portugal, som allerede har sikret sig Gruppe F's førsteplads?

Kampfakta:
Kampstart: Onsdag klokken 21:00
Spillested: VELTINS-Arena, Gelsenkirchen
Dommer: Sandro Schärer, Schweiz
På TV: TV 2 Sport X

Holdnyt:
Georgien:
Georgien er med ved deres første slutrunde nogensinde, og som om det ikke var flot nok i sig selv, skaffede de senest også det første slutrundepoint nogensinde efter 1-1 mod Tjekkiet.

Bedømt ud fra alle kampens +90 minutter var det ikke videre fortjent, at de undertippede georgiere fik point ud af anstrengelserne, for det var Tjekkiet, som var i teten hele vejen igennem.

En kæmpe præstation fra Mamardashvili i målet sørgede dog for, at Georgien snuppede et uhyre vigtigt point.

Det ene point burde faktisk have blevet til tre i kampens allersidste situation, hvor den tidligere Randers-spiller, Saba Lobzhanidze, brændte en gigantisk chance til stor ærgrelse i den georgiske lejr.

Et point i to kampe og en målscore på -2 gør, at Georgien skraber bunden af Gruppe F inden trejde og sidste spillerunde, og er dermed tvunget til at levere et resultat mod Portugal.

En sejr er helt sikkert nok til at spille sig i ottendedelsfinalen, men det er måske for meget at forlange af slutrunde-debutanterne, som nok i højere grad skal håbe på uafgjort og hjælp andetsteds fra, så de kan ende som en af de fire bedste treer.

Portugal:
Cristiano Ronaldo og co. var på forhånd kæmpe favoritter til at vinde den halvbløde Gruppe F, og man kan ikke andet end konkludere, at portugiserne har indfriet forventningerne.

Godt nok holdt det hårdere end ventet mod Tjekkiet i første kamp, som blev vundet med 2-1 efter et sent og dramatisk comeback med sejrsmål i de døende minutter af Conceicao.

Senest gik det dog anderledes gnidningsfrit, da Tyrkiet i sikker stil blev kørt over med 3-0 efter en langt mere overbevisende præstation. Blandt andet takket være en dejlig uselvisk og overraskende assist fra Ronaldo, som pakkede personlige scoringsrekorder væk for en stund, og i stedet serverede bolden for en helt fri Bruno Fernandes til kampens sidste mål.

Portugal har gjort kort proces med seks point ud af seks mulige, og er uagtet resultaterne i sidste spillerunde, sikrer på at ende som etter i gruppen.

Vi så Spanien sparer stort set hele den ideelle startellever i en lignende situation mandag aften, og spørgsmålet er, om Roberto Martinez er blevet fristet til at gøre det samme?

Det eneste vi ved med sikkerhed er, at Rafael Leao ikke kommer i aktion, da han afsoner karantæne efter to gule kort i de to første kampe.

Karantæner:
Georgien: Ingen
Portugal: Rafael Leao

Bud på startopstillinger:
Georgien (4-3-3): Mamardashvili - Kverkveliya, Kashia, Dvali - Kakabadze, Mekvabishvili, Kochorashvili, Tsitaishvili - Davitashvili, Kvaratskhelia - Mikautadze

Portugal (4-2-3-1): Costa - Semedo, A Silva, Dias, Cancelo - Neves, Palhinha - B Silva, Fernandes, Felix - Ronaldo

Dom:
Georgien har alt at spille for i sidste gruppekamp, mens Portugal allerede har sikret gruppens førsteplads.

Der er dermed betydelig motivationsforskel onsdag aften, men spørgsmålet er, om det rykker nok for de georgiske underdogs?

Det er tvivlsomt.

Portugal bør være bedre end Georgien på alle parametre, og selv hvis Roberto Martinez skulle finde på at rotere, er der så meget kvalitet i de portugiske reserver, at det er svært at se de defensivt svage georgiere holde stand.

Sikker portugisisk sejr i vente. 3-0.

Spilforslag:
Portugal vinder til nul til odds 2.37 ved ComeOn. Husk, at odds kan ændre sig løbende.