• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
EM Ole Hoffskov

Hjulmand i tårer: Jeg kan ikke være mere stolt

Foto: Getty Images

Kasper Hjulmand lod tårerne få frit løb på pressemødet efter EM-kampen mod Finland, der stod i skyggen af et tragisk kollaps af Christian Eriksen.

Af Ole Hoffskov

Det skulle have været en festdag. Det endte som et mareridt.

Danmark spillede lørdag EM-kamp i Parken mod Finland, men ingen vil nogensinde tale om det, der skete med bolden. Billedet af Christian Eriksen, der kollapser i slutningen af første halvleg, står printet i erindringen som en gyserfilm.

Christian Eriksen modtog hjetemassage, og de første meldinger går på, at landsholdets største stjernes tilstand er stabil. Han er lige nu indlagt på Rigshospitalet. 

- Det var en meget, meget hård aften. Vi bliver mindet om, hvad det vigtigste i livet er, og det er meningsfyldte relationer. Det er familie og venner. Vi har her en gruppe, jeg ikke kan være mere stolt over, siger Kasper Hjulmand.

Landstræneren lod tårerne få frit løb på pressemødet efter kampen. Et pressemøde, hvor ingen spurgte ind til resultatet, 1-0 til Finland.

- Det er en svær aften og alle, alle, alle tanker er hos Christian og familien. Christian er én af de bedste spillere, der findes derude, og han er et endnu bedre menneske. Der sidder spillere derinde, som er fuldstændig færdige følelsesmæssige. De sidder og holder om hinanden. Det er jo en traumatisk oplevelse, siger Hjulmand.

Efter en lang pause besluttede de to hold at afvikle den resterende del af kampen. Kasper Hjulmand fortæller, at alternativet var at genoptage kampen klokken 12.00 søndag.

- Det var mest overskueligt for spillerne at gå ind og - helt ærligt - få det overstået. Uanset hvilken følelse, alle havde, var det okay. Man kan ikke spille en fodboldkamp med sådanne følelser, så at holdet går ud og gør det, og faktisk er det bedste hold på banen i anden halvleg, er utroligt.

- Jeg er personligt berørt. Alle rækker ud efter deres familier nu - jeg fik også et glimt af min egen familie, lyder det fra landstræneren.

Anfører Simon Kjær var den første, der var henne ved Christian Eriksen, efter han faldt om - efterfølgende var Kjær henne og trøste Christian Eriksens kone, der kunne se hendes mand ligge livløs få meter væk.

Simon Kjær var med på banen, da kampen blev genoptaget, men efter en time måtte han opgive og lade sig udskifte.

- Simon var dybt, dybt berørt og var i tvivl, om han kunne fortsætte. Han gav det et skud, men det kunne ikke lade sig gøre. Og det er fuldt forståeligt. Følelserne var overvældende. De er meget tætte venner, lyder det fra Kasper Hjulmand.

Christian Eriksen er 29 år. 

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020