Video : Tipsbladet
EM

Hjulmand slår fast: De er gode, når de er gode

Landstræner Kasper Hjulmand fastslår, at Danmark går benhårdt efter at slå Serbien. De øvrige scenarier fylder ikke noget.

MÜNCHEN (Tipsbladet): Nogle gange sættes alt på ét bræt.

Sådan er det for Danmark tirsdag aften, hvor mareridtet fra VM i Qatar kan gentage sig, hvis det går galt. Det kan også gå godt, og så skal landsholdet spille EM-ottendedensflnale lige om lidt.

Alt afhænger af udfaldet mod Serbien, hvor Danmark formentlig kan nøjes med uafgjort for at avancere til knockout-fasen ved slutrunden i Tyskland. En sejr vil definitivt sende de rød-hvide videre i turneringen.

Kasper Hjulmand glæder sig til gyseren mod Serbien, som han er forberedt på til fingerspidserne. 

- De er meget tydelige i den måde, de spiller på, og de har en god træner. De er meget boldbesiddende, har en fysisk hårdhed og tilstedeværelse på banen. Når de er gode, er de rigtig gode, og vi ved, hvad de kommer med, siger Hjulmand og tilføjer:

- Det bliver en 50/50-kamp.

Danmark kan i teorien ende nummer et, to, tre og fire i gruppen, og alle de scenarier, der er i spil, fylder naturligvis i Hjulmands tanker.

- Vi planlægger kampen som alle andre. Vi går efter at vinde. Vi savner at stå og synge sejrssagen i omklædningen, og det går vi efter, men vi ved, at uafgjort formentlig er nok. Det kan selvfølgelig få betydning sidst i kampen, men vi vil hele tiden spille for at score næste mål.

- VI skal fokusere på vores spil og på, hvordan vi vil præge kampen. Og så er vi klar over, at der kan ske en masse de sidste 20 minutter grundet alle de scenarier, der er i spil, lyder det fra landstræneren.

Han melder alt godt fra træningsbanen, hvilket efterlader ham med et luksusproblem inden Serbien-kampen. 

- Det er svært at pege på line up, og det er positivt. Der er mange, der byder sig til og gerne vil spille, og vi kommer nok til at bruge 16 spillere i løbet af kampen, siger Hjulmand, der melder alle mand klar - også Thomas Delaney, der var fraværende med sygdom mod England.

Hvad er status på Andreas Christensen, der ikke havde spillet 90 minutter i lang tid op til EM? Skal han doseres? 

- Han kører på. Han får ikke lov til at komme ud, siger Hjulmand med et skævt smil. 

Der er kickoff mellem Danmark og Serbien på Allianz Arena tirsdag klokken 21.00.