Video : Tipsbladet
EM

Højlund-krise på landsholdet? Pas på med det!

Rasmus Højlund har ikke scoret i de seneste seks landskampe, men man skal passe på med at snakke om de manglende mål, siger Jens Bangsbo til Tipsbladet. Bangsbo var med til at hente danskeren til Atalanta.

Rasmus Højlund startede som lyn og torden på det danske landshold med hele fem mål i de første fire landskampe.

Manchester United-danskeren har dog haft svært ved at finde målformen på landsholdet på det seneste, og han er ikke kommet på scoringstavlen i de seneste seks landskampe.

Jens Bangbo kender Rasmus Højlund indgående fra tiden i Atalanta, og Bangsbo siger til Tipsbladet, at der er for stort fokus på de manglende mål hos Højlund.

- Nu skal vi passe på med at fokusere alt for meget på scoringer. Det handler om, når man har den type som Rasmus, at man skal sætte ham i scene og udnytte de kvaliteter, som han har.

- Man så et eksempel mod Slovenien, hvor han fik en stor chance. Han har en acceleration, så han kan komme til bolde, som få angribere kan. Det er flot, at han er kommet dertil, og det kunne have været rarere for alle parter, hvis han havde sparket den i mål, siger Bangsbo til Tipsbladet og tilføjer.

- Mentalt synes han måske, at han skal nogle ting, som han ikke har kvaliteterne til.

Flotte spidskompetencer
Den tidligere Atalanta-assistent mener, at den danske angriber kan noget helt specielt, man han har også nogle begrænsninger.

- Rasmus har nogle flotte spidskompetencer. En ting er hans hurtighed samt hans skudevne med venstrebenet. Det er to ret essentielle elementer i topfodbold. Det er lidt unikt for ham. Han har stadig en del ting, som han kan udvikle, og det er blandt andet hovedspillet.

- Det hører med til en type som ham med sin eksplosivitet. Hvis man kigger på Cristiano Ronaldo, laver han mange mål på hovedet, fordi han springer højere end de fleste.

- Det vil Rasmus også kunne. Det handler om at time og gøre det på det rigtige tidspunkt. Det er bare et element. Jeg så en spiller, der havde udviklingspotentiale, og vi havde nok ikke forventet, at han forsvandt efter et år. Vi mente, at der var nogle ting, som vi kunne udvikle yderligere undervejs. Det er jo en god buisness-case for Atalanta, siger Jens Bangsbo til Tipsbladet.

Nu må tiden vise, om Rasmus Højlund får hul på målbylden, når Danmark møder Serbien tirsdag klokken 21.