Video : Tipsbladet
EM

Højlund på vild top 10: Hold øje med dem til EM

Der er godt med spændende spillere til EM, som kan tage et stort skridt frem på stjerne-stigen.

EM er efterhånden lige om hjørnet, og det har førhen været en turnering, som har løftet spillere frem til at blive superstjerner. En af dem kan blive den danske Manchester United-angriber Rasmus Højlund.

Det mener engelske Sky Sports, som har listet ti spillere op, som kan gøre som blandt andet Wayne Rooney gjorde i 2004 og blev en kæmpe profil.

- Højlunds statistik for Danmark - ét mål hver anden kamp - tyder på, at vi kan se det bedste af ham i Tyskland. Han var også deres topscorer i EM-kvalifikationen med syv mål, ét bag Harry Kane, angriberen som United forsøgte at signere sidste sommer, før de gik videre til Højlund på grund af hans lavere pris, skriver mediet.

Det bemærkes desuden, at han kommer fra en debutsæson i Manchester United, hvor det blev til 16 mål, som de ser som en lovende præstation. Derfor mener de, at EM 2024 kan blive en meget interessant turnering for Højlund.

Samtidig har Rasmus Højlund og det danske landshold udsigt til at møde England i gruppespillet ved EM, hvor han kan lukke munden på nogle af de skeptikere, der skulle være af ham på den anden side af Vesterhavet.

Sky Sports minder dog om, at sæsonen har været præget af, at han ofte har været uden støtte, og derfor var det tit op til den 21-årige dansker at klare sig selv - men når det lykkedes for ham, så var han dominerende.

Med på listen over spillere, som man skal holde øje med foruden Højlund er følgende:

Kenan Yildiz, Tyrkiet, 19 år
Xavi Simons, Holland, 21 år
Khvicha Kvaratskhelia, Georgien, 23 år
Cole Palmer, England, 22 år
Joao Neves, Portugal, 19 år
Warren Zaire-Emery, Frankrig, 18 år
Benjamin Sesko, Slovenien, 21 år
Lamine Yamal, Spanien, 16 år
Florian Wirtz, Tyskland, 21 år