Video : Tipsbladet
EM

Holland - Østrig

Holland er allerede videre fra gruppespillet og kan tirsdag sætte alle sejl ind på at snuppe førstepladsen i Gruppe D, som formentlig kommer til at kræve en sejr over Østrig.

Kampfakta:
Kampstart: Tirsdag klokken 18:00
Spillested: Olympiastadion, Berlin
Dommer: Ivan Kruzliak, Slovakiet
På TV: DR2

Holdnyt:
Holland:
Ronald Koemans mandskab er kommet solidt fra start ved slutrunden med to godkendte præstationer mod henholdsvis Polen og Frankrig. Og endnu vigtigere; fire point, som gør, at hollænderne allerede er sikret videre avancement i turneringen.

Efter en dramatisk kamp mod Polen i EM-åbneren, hvor Wout Weghorst blev den helt store helt med sit sene sejrsmål, var der anderledes ro over feltet mod de franske turneringsfavoritter i fredags.

Vi fik fem livlige minutter til at starte med, men derefter gik der påpasselighed i den hos begge nationer, som på forhånd vidste, at en pointdeler med stor sandsynlig ville være nok til at spille sig videre til ottendedelsfinalen.

Dermed noterede de to fremragende offensive mandskaber sig for EM’s første og hidtil eneste 0-0’er. Ikke videre ophidsende for den neutrale tilskuer, men brugbart for ‘’Oranje’’.

Inden sidste spillerunde topper Holland Gruppe D på bedre målscore end Frankrig, og derfor er der denne gang mere idé i at jagte sejren.

Dels sikrer førstepladsen nemlig nemmere modstand i ottendedelsfinalen, mens det også betyder, at man med stor sandsynlighed undgår at ende i samme gren af knockout-runden som Tyskland, Portugal og Spanien, der har lignet som EM’s skarpeste mandskaber indtil videre.

Østrig:
Ralf Rangnicks tropper har ligeledes vist sig fint frem i de to første gruppekampe, omend det ‘kun’ er blevet til tre point.

Østrig kunne dog ligesom Holland, sagtens have fået noget med fra opgøret mod favoritterne fra Frankrig, hvor man lidt uheldigt tabte på et selvmål af Wöber i en ikke voldsomt chancespækket kamp, som vel egentlig også kunne have endt med at trille ud med 0-0.

Østrigernes aggressive og offensivt satsende spillestil kastede ikke scoringer af sig i første kamp, men mod Polen var der bingo.

Trauner, Baumgartner og Arnautovic tegnede sig for scoringerne i den vigtige 3-1-sejr over Polen, som i det store hele var ganske fortjent, men hvor det måske også blev mere spændende, end Rangnick havde håbet på.

De tre point sender Østrig op på gruppens trejdeplads med en målscore i plus, hvorfor der skal være udmærkede muligheder for at spille sig videre, selv med et beskedent nederlag mod Holland. 

Sejr vil selvfølgelig være at foretrække, da østrigerne stadig er i spil til førstepladsen, ligesom en uafgjort med sikkerhed sikrer videre avancement.

Gernot Trauner, som åbnede målscoringen mod Polen, måtte i samme kamp udskiftes med en skade, og meldes tvivlsom til opgøret mod Holland. 

Karantæner:
Holland: Ingen
Østrig: Ingen

Bud på startopstillinger:
Holland (4-2-3-1): Verbruggen - Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Ake - Reijnders, Schouten - Frimpong, Simons, Gakpo - Depay

Østrig (4-2-3-1): Pentz - Posch, Danso, Lienhart, Mwene - Seiwald, Laimer - Wimmer, Baumgartner, Sabitzer - Arnautovic

Dom:
Det store spørgsmål til dette opgør, er om Holland og Østrig er tilfredse med bare at gå videre, eller om de har tænkt sig at satse for at nå den bedst mulige placering i gruppen?

Lad os håbe på det sidste.

Begge hold har stadig mulighed for at nå førstepladsen, mens det videre avancement er så godt som sikret, selv hvis det skulle blive til nederlag.

Østrig har det med at buldre på med direkte fodbold og fuldblodspres, mens Holland har både fart og flair til at bide fra sig den anden vej.

Umiddelbart er der mere at vinde end at tabe her, så mon ikke den målrige EM-tendens fortsætter?

2-2. 

Spilforslag:
Over 2.5 mål til odds 1.93 ved bet365. Husk, at odds kan ændre sig løbende.