Video : Tipsbladet
EM

- Individuelt er Danmark ikke særligt gode, men…

Tidligere engelsk landsholdsspiller er ikke imponeret over danskernes individuelle kvalitet, men han roser holdets struktur.

Danmark tog et point mod England torsdag aften, men hvis der skulle have været en vinder i den kamp, kunne det meget vel have været Kasper Hjulmands tropper. Danskerne havde i hvert fald overtaget i store dele af kampen.

Det til trods for, at England råder over markant større stjerner som Jude Bellingham, Harry Kane og Phil Foden.

Og det er noget, Danmark får ros for af den tidligere engelske landsholdsspiller John Barnes.

I hans øjne er Danmark ikke særligt gode spiller for spiller, men det er til gengæld et godt organiseret hold.  

- Jamen endnu en gang er Danmark et hold, der forstår deres system. Se på alle tre midtbanespillere. Højbjerg er ikke i Tottenhams startopstilling. Eriksen har ikke spillet meget for Manchester United. Han kan ikke løbe frem og tilbage. Hjulmand er nok den, der har benene. Men de forstår systemet.

- Individuelt er de ikke særligt gode. Eriksen har været en fantastisk spiller. Men du ved… Som vi har set i det seneste år eller to siden hans problemer, så er han tydeligvis ikke den spiller, han var. Han har dog en meget, meget god teknik, og han har en god attitude og en god forståelse, siger John Barnes og tilføjer:

- Og det er sagen. Når du ser på de engelske spillere, og så ser du på spillere som Vestergaard og andre spillere på det danske hold, der kan du se, at de forstår deres system, og hvordan de vil spille på en måde, som ikke er afhængigt af individer.

- De tre [danskere] på midtbanen er meget kompetente. De forstår den position, de skal være i, og de forstår, hvem de skal aflevere til. De bliver i deres position, hvilket alle de danske spillere gjorde, og det betyder, at de ved, hvordan de nemt kan aflevere, mens Englands spillere kiggede rundt for at se, hvor deres holdkammerater var, fordi de ikke nødvendigvis blev på deres positioner. Så Danmark er et kompetent hold.

Danmark er nummer to med to point i gruppen, som England topper med fire point. En sejr over Serbien i sidste gruppekamp vil sende Danmark videre til ottendedelsfinalerne.