Italien går sammen med uventet partner om EM 2032
Foto: Getty Images
EM

Italien går sammen med uventet partner om EM 2032

Det bliver ikke et naboland, som Italien vil afholde EM sammen med.

Det er tidligere set, at to lande er gået sammen om at afholde EM i fodbold. Det skete i 2000, da Holland og Belgien tog sig af det, og ved det seneste EM var det en blanding af flere forskellige lande, herunder Danmark, som stod for det.

I 2032 ser det ud til, at det igen kan blive to lande. Det oplyser UEFA på fodboldforbundets hjemmeside.

Her er der tale om et lidt særpræget samarbejde, da det ikke er to nabolande, der går sammen om det. Det er nemlig Italien og Tyrkiet, som slår deres individuelle bud sammen til ét fælles bud.

Nu skal UEFA sammen med de to landes fodboldforbund sætte sig sammen og tjekke dokumentationen til deres bud for at tjekke, hvorvidt de overholder de krav, som er fastsat for budprocessen.

Hvis det er tilfældet, så vil deres bud blive sendt videre til UEFA's Executive Committee, som har planlagt møde 10. oktober. Her vil både værtsskabet for 2028 og 2032 blive afgjort.

Ved 2028-EM'et er det indtil videre et bud solo fra Tyrkiet samt et fælles bud fra England, Nordirland, Irland, Skotland og Wales, der er på spil. Mens det i 2032 hidtil bare er det nye bud fra Italien og Tyrkiet sammen.

Spillesteder vil blive udvalgt senere.

EM i 2024 bliver afholdt i Tyskland.