Video : Tipsbladet
EM

Det er et spørgsmål på linje med Loch Ness-uhyret

Fanklubben har taget klaphatten på og hepper på de danske spillere ved EM-slutrunden i Tyskland. Men hvor langt når det danske hold, og hvad er i øvrigt succeskriteriet? Det svarer fansene på her.

Det blev til en semifinaleplads ved EM for tre år siden, men de positive vinde, der blæste over Kasper Hjulmand og landsholdet dengang, virker langt væk efter en slutrunde i Qatar, der både på og uden for banen blev noget af en fuser.

Det danske landshold med Kasper Hjulmand i spidsen søger nu genoprejsning, og søndag indleder holdet EM-slutrunden med et opgør mod Slovenien, inden der venter kampe mod England og Serbien.

Men hvor langt når det danske hold ved slutrunden, og hvad er i øvrigt succeskriteriet?

Det giver Fanklubben - der har smidt klubtrøjen og i stedet har taget klaphatten på de næste uger - sit bud på.

----

Jeg synes ikke, vi har spillet godt på nogen måde, og det er over en længere periode.

Anders Søgaard

- Ens kæmpe store "ja"-klaphat siger, at vi går hele vejen og napper guldet.

- Jeg vil dog tillade mig at være fornuftig og forsigtigt lave et bud på, at vi går videre fra gruppen - men det bliver så også endestationen. Hvis vi går videre, bliver det som toer, hvor man står til at møde Tyskland, hvis det går som jeg spår.

- Det er dog langt fra sikkert, vi overhovedet kommer videre fra gruppen. Jeg synes ikke, vi har spillet godt på nogen måde, og det er over en længere periode.

- Læg dertil, at vi har meget svært ved at kreere chancer - så bliver det svært. Den famøse San Marino-kamp viste i sandhed et ringe bundniveau. Så er forsigtigt bud er videre fra gruppen - men dette kan sagtens fejle - og går vi videre, stopper Tyskland vores EM. 

- Succeskriteriet er at komme videre fra gruppen samtidig med, at vi spiller noget fodbold, der giver håb om mere.


Jeg tror, Danmark kommer i semifinalen - der er sgu bare en vibe lige pt., hvor det hele virker til at flaske sig, og jeg håber, vores seneste slutrunde skal revanceres. Godkendt præstation ligger vel i en kvartfinale, når nu der er så mange hold videre til playoff.

Charlie Friborg Petersen

Jeg tror, at Danmark kommer videre fra gruppen som nummer to, hvorefter de så nok møder Tyskland, som man taber til. Hvis Tyskland dummer sig, så åbner det lidt mere op, men det tror jeg ikke. En ottendedelsfinale vil for mig være som forventet, så et succesfuldt EM vil være at komme i kvartfinalen eller længere.

Morten Bech Højgaard


Vi spiller uafgort mod Slovenien, taber med en enkelt til England og skraber en heldig sejr i land mod Serbien, hvilket fører os til en ottendedelsfinale mod Tyskland, som vi taber eftertrykkeligt.

Jesper Koerstz Jensen

- Det er umuligt at spå om, hvor langt Danmark kommer, fordi slutrunder som bekendt handler om psykologi og dobbeltpsykologi og dagsform og tilfældigheder, og for en uge siden ville jeg have sagt, at vi ville komme ind til slutrunden som underdogs og derefter overraske og slå os helt frem til kvartfinalen, fordi vi historisk set leverer over forventning til EM-slutrunder.

- Men nu har vi leveret godt i to betydningsløse testkampe og så begynder alle at kalde os favoritter, og forventningerne løfter sig, og det er ikke nødvendigvis godt for et dansk hold, så derfor spår jeg en lunken omgang, hvor vi spiller uafgort mod Slovenien, taber med en enkelt til England og skraber en heldig sejr i land mod Serbien, hvilket fører os til en ottendedelsfinale mod Tyskland, som vi taber eftertrykkeligt.

- En succesfuld slutrunde er at gå sikkert videre fra puljen og derefter vinde over en jævnbyrdig modstander eller at tabe knebent til en bedre nation. Alt efter ottendedelsfinalen vil være en stor succes.


Vi danskere er kræsne, og vi vil forkæles af flot spil, mål og personligheder. Men hvis først sejrene kommer, så tilgiver vi omvendt også meget.

Morten Svan

- Jeg tror, vi går videre fra gruppen. Spørgsmålet er så, hvilken plads vi ender på.

- Bliver vi toer, så er der pæn sandsynlighed for at skulle møde Tyskland i Dortmund, og den mundfuld kan blive for stor for de fleste. Vinder vi gruppen, så bliver det hele noget mere spiseligt, da der her vil vente en treer fra gruppespillet, og hvis vi ender som tre, så er der pludselig et større puslespil, der skal gå op og modstanderen forventeligt kan komme til at hedde enten Portugal eller Belgien, og her ved jeg godt, hvem jeg foretrækker at møde.

- Hvis vi skal være realistiske, så ender vi nok på en andenplads i gruppen, og det betyder, at Tyskland desværre nok bliver vores banemænd i ottendedelsfinalen.

- At komme videre fra gruppespillet er succeskriteriet. Så har vi spillet mere eller mindre til par. Alt herefter er bonus. Men det er selvfølgelig kun, hvad angår resultaterne. Og det er naturligvis det vigtigste. Vi danskere er dog kræsne, og vi vil forkæles af flot spil, mål og personligheder. Men hvis først sejrene kommer, så tilgiver vi omvendt også meget. Jeg tror ikke, krudtet fra '21 er helt vådt, så der skal kun en lille gnist til at antænde landsholdseuforien igen, og så kan det meste som bekendt ske.


For mig vil det være en succes at Danmark går videre fra gruppen og som minimum kommer til en kvartfinale.

Kasper Henriksen

- Jeg tror, at Danmark kommer videre fra gruppespillet. Hvis vi er rigtig heldige at komme videre som vinder af gruppen, så ser jeg stærke muligheder for at komme langt! Ligesom vi gjorde i 2021. Hvis vi derimod går videre som toer, så ligner det, at vi løber ind i Tyskland, og så synes jeg, at det ser svært ud.

- MEN vi kan også gå videre som en af de bedste treere, og her ser jeg også fine muligheder. Mit rød-hvide hjerte siger, at vi kommer til kvartfinalen, og vinder vi den, så vinder vi hele lortet!

- For mig et succeskriteriet målt på flere parametre. For det første SKAL vi gå videre fra gruppen – det er et must! For det andet så skal vi have et andet udtrykt, end vi havde til VM i Qatar. Jeg håber, at vi spiller mere frit og med masser af intensitet og angrebsfodbold. Det altoverskyggende vil jo være at vinde medaljer. For mig vil det være en succes at Danmark går videre fra gruppen og som minimum kommer til en kvartfinale.


Vi har ikke ligefrem vist prangende spil ved de sidste par landskampe, og til en slutrunde kan alt jo ske.

Mikkel Larsen

- Vi bliver formentlig toer i gruppen og bliver derfor parret med vinderen af gruppe A, som man må gå ud fra bliver værtnationen fra Tyskland. Er dette tilfældet, så tror jeg desværre. vores endestation bliver mod tyskerne i ottendedelsfinalen.

- Første mål handler vel i bund og grund om at gå videre fra gruppen, hvilket jeg ikke tror bliver helt nemt. Vi har ikke ligefrem vist prangende spil ved de sidste par landskampe, og til en slutrunde kan alt jo ske. Så succeskriteriet fra et godkendt EM, må i første omgang være at gå videre til ottendedelsfinalen.


Succeskriteriet er, at vi får en ny træner ved førstkommende mulighed, eller at vi begynder at integrere unge spillere, så adgangskriteriet til landsholdet ændres fra at have været med i 2021, til at det omhandler spillerens fodboldmæssige niveau.

Morten Munksgaard

- Jeg skal jo selv ned at heppe på drengene, for det får de brug for. Holdet har råbt og skreget efter et generationsskifte, og at det ikke kom efter Qatar-fadæsen er sammen med Loch Ness-uhyret og Bermuda-trekanten nogle af universets største ubesvarede spørgsmål. Jeg tror, Danmark ryger ud i gruppespillet eller går videre som en af de bedre treere og ryger ud, uanset hvilket hold vi møder.

- Succeskriteriet er, at vi får en ny træner ved førstkommende mulighed, eller at vi begynder at integrere unge spillere, så adgangskriteriet til landsholdet ændres fra at have været med i 2021, til at det omhandler spillerens fodboldmæssige niveau.


Med det hold, vi har udtaget, så skal vi nå rigtig langt.

Rasmus Bille Dam

- Jeg tror, at Danmark når til ottendedensfinalen - enten som toer i gruppen eller blandt de bedste treere. Vi er stærkere end Slovenien, og dem skal vi simpelthen kunne slå - hvilket jeg også tror, vi gør. Og med tre point på kontoen er der ikke meget, der skal gå vores vej, for at vi går videre på grund af turneringsstrukturen.

- Med det hold, vi har udtaget, så skal vi nå rigtig langt. Det er en flok aldrende spillere, som skal peake nu - derfor synes jeg, at vi skal i kvartfinalen, før vi kan kalde det en succesfuld slutrunde. Havde vi haft en gruppe unge spillere med flere slutrunder foran sig, havde succeskriteriet været mindre. Men denne her trup har prøvet det før og skal kunne komme langt!


Jeg har hele vejen op til EM været meget pessimistisk i forhold til Danmarks chancer, men jeg synes at have oplevet en momentvis tro på bedre tider efter sejrene mod vores to nordiske småbrødre. Mit bud er, at dansken sjosker sig videre fra gruppen med fire point. Derefter bliver nok farvel og tak, når vi møder en af de lidt større nationer. Og det er nok også fint sådan. Dansk middelmådighed per excellence.

Peter Birch

Jo tættere, vi er kommet på EM slutrunden, jo mere optimistisk er jeg blevet. Forventningens glæde er stor, og jeg tror på et udmærket EM til Danmark. Realistisk set så tror jeg dog ikke, at Danmark kan nå længere end kvartfinalen. Men håbet er der selvfølgelig! Hvis jeg skal være tilfreds med slutrunden på Danmarks vegne, så skal det lykkes at komme videre fra gruppen.

Rasmus Thomsen