Video : Tipsbladet
EM

Jubler over dansker: Han er et kæmpe scoop!

Tipsbladets EM-show taler dagen derpå om det danske 1-1 resultat mod England, og så vender og drejer studiet også en dansk spiller, der har spillet sig lige i hjerterne på danskerne.

Han skulle lige være sikker.

Men da først Morten Hjulmand noterede sig, at hans langskudsdrøm mod England bragede via stolpen og i nettet, var han ikke sen til at juble og skrige sin glæde ud.

Det var ikke sådan en "jeg er glad for at være med"-glæde, der kom ud af den 24-årige midtbanespiller fra Sporting CP. Det var et "nu vil vi have mere"-brøl.

Han er en fed karakter og en fed type.

Jesper Christiansen
Om Morten Hjulmand

Kasper Hjulmand fik en del kritik for at undlade at tage Matt O'Riley med til slutrunden i Tyskland, og den energi og offensive ideer, O'Riley ville komme med, kunne da også sagtens være brugt i slutrunden, men nu er det efterhånden en anden dansk midtbanespiller, der løber med overskrifterne.

Sporting-danskeren er blevet et enormt samlingspunkt på A-landsholdet, og i Tipsbladets EM-show var der fra både ekspert Jesper Christiansen og chefredaktør Allan Olsen stor ros til den 24-årige midtbanespiller.

- Han er en fed karakter og en fed type, og for mig virker han overhovedet ikke benovet over at spille derinde. Han virker som en spiller, der har 50 kampe allerede. Han tager ansvar, går forrest og vinder sine dueller. Når du ser hans attitude på banen, vil han have kuglen og være med i det hele. Det er fantastisk at se, siger Jesper Christiansen om Danmarks nye stjerneskud på midtbanen.

Allan Olsen stemmer i.

- Thomas Gravesen har allerede sagt det: Det er sådan en, de andre får energi fra. De kan stole på, at han nok skal være der for dem. Det var det, Gravesen selv kunne, da han var bedst, så ja, han er det her landsholds store åbenbaring til den her slutrunde.

Og i det hele taget bør DBU og landstræner Kasper Hjulmand knibe sig i armen af glæde over Morten Hjulmand.

- Han er et kæmpe scoop for landsholdet og DBU, for det er rigtigt, at han kommer med noget nyt og en attitude, som virker forfriskende. Han var en af de få, der efter Slovenien-kampen sagde "det er fint med den her kritik, det var ikke godt nok, vi tager det til os, og vi skal gøre det bedre."

- Det er det, vi gerne vil høre. Vi elsker alle en synder, der går til bekendelse. Imagemæssigt er han et kæmpe scoop for dem, siger Allan Olsen.

Se dagens afsnit af Tipsbladets EM-show i videoen øverst til denne artikel.