• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
EM Lasse Sylvest Mikkelsen

Kras kritik: Slæbte tre frisører ind i EM-boblen

Foto: Getty Images

Restriktionerne i den svenske EM-lejr er skærpede i disse dage, alligevel er det vigtigt, at spillerne får klippet deres hård.

Af Lasse Sylvest Mikkelsen

For tolv dage siden ankom de svenske spillere til EM-basen i Göteborg. 

Hurtigt måtte både Dejan Kulusevski og Mattias Svanberg forlade lejren, da de var testet positiv for corona. Førstnævnte efter han blev overrasket af nogle venner og familie ved en "surprise-fest" kort inden samlingen.

Efterfølgende skærpede man restriktionerne for landsholdet, men alligevel er det lykkedes spillerne at få tre frisører ind i landsholdsboblen før kampen mod Slovakiet i St. Petersborg.

Det skriver det svenske medie Fotbollskanalen, der efterfølgende konfronterede det svenske landshold.

- Det var Marcus Berg, der kendte nogen her fra Göteborg. Så der kom tre personer og klippede spillernes hår og ordnede deres skæg, siger pressechefen for det svenske fodboldforbund, Jakob Kakembo Andersson, der også udnyttede muligheden for at få trimmet sit skæg.

Han fortæller, at det var de fleste spillere, der var forbi en af de tre frisører, men understreger samtidig, at man var meget striks og sikrede de tre frisører fik taget en hurtigtest og bar mundbind.

Sverige har endnu ikke kunne benytte sig af Dejan Kulusevski og Mattias Svanberg, siden de blev smittet, og landsholdslægen, Anders Valentin, har tidligere fortalt, at førstnævnte blev smittet af en nær person og efterfølgende smittede Mattias Svanberg.

På dagens pressemøde var der også kritik og Sveriges offensive profil Robin Quaison blev spurgt ind til, hvor vigtigt der er for spillerne at se godt ud, når de spiller.

- Det er meget vigtigt. Det giver selvtillid, når man får fixet sit hår, og så spiller man bedre fodbold. Uden frisører spiller vi uafgjort, med frisører vinder vi, sagde han med et smil på læben. 

Hans holdkammerat, den rutinerede Mikael Lustig, slog fast, at spillerne følger de gældende retningslinjer.

- Vi tager det meget seriøst. Vi sad udenfor, de havde visirer og blev testet inden. Det var ikke sådan, at de kom ind direkte fra gaden, det blev taget meget seriøst.

Under alle omstændigheder er ingen af de svenske landsholdsspillere efterfølgende testet positive for corona, og kampen mod Slovakiet vandt de 1-0, og kan på onsdag tage førstepladsen i puljen med en sejr over Polen. Mindre kan også gøre det, hvis Slovakiet ikke vinder deres kamp mod Spanien.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020