Video : Tipsbladet
EM

Landstræner forsvarer Ronaldo: Derfor er han med

Portugisernes landstræner Roberto Martinez mener, at Cristiano Ronaldo har fortjent at være med til EM.

Verdensstjernen Cristiano Ronaldo har igennem sin karriere været yderst vigtig for det portugisiske landshold, men på det seneste er hans rolle for dem blevet kritiseret. Landstræner Roberto Martinez slår dog fast, at stjernen har fortjent at være med.

Det fortæller han ifølge det spanske nyhedsbureau EFE.

- Der har ikke været en anden spiller i fodboldhistorien med seks EM-slutrunder. Det er vigtigt at forstå, hvad en spiller bidrager med. Cristiano bidrager med erfaring, skaber chancer og åbner rum, siger han og fortsætter:

- Cristiano er på landsholdet, fordi han fortjener at være her, man skal bare se på, hvad han har præsteret, også i de seneste turneringer, lyder det fra Roberto Martinez.

Lørdag skal Portugal møde Tyrkiet i EM-gruppespillet, hvor det ser ud til, at Ronaldo er den eneste af offensivspillerne, der er sikre på en startplads.

- Han havde tre skud på mål, flest i den første kamp i denne EM-turnering. Han arbejder hårdt. Han er en meget vigtig spiller i feltet. Ved Franciscos mål åbner rummet sig, fordi Cristiano er i feltet. Cristiano er vigtig for os. Vi er ikke et hold, der spiller direkte, men vi ønsker at nå den sidste tredjedel med fem, seks spillere, forklarer Portugals landstræner.

Det er derfor spørgsmålet om Ronaldo kommer til at spille med Leao igen eller om det bliver Joao Felix, der ikke fik et minut i den seneste kamp mod Tjekkiet, som de vandt med 2-1.

Kampen mellem Tyrkiet og Portugal spilles lørdag klokken 18, og den sendes direkte på DR 1.