Video : Tipsbladet
EM

Ballade? Dansk træningsbane med problemer

Danmarks træningsbane til EM er løbet ind i et problem.

Tipsbladet var for godt to uger siden på besøg i Freudenstadt, hvor det danske landshold skal træne i forbindelse med den kommende EM-slutrunde. Dengang var det bare en stor omgang sand og jord, som mødte den udsendte reporter.

Det blev samtidig understreget fra kommunens sportssupervisor, Stefan Kaelberer, at man sagtens kunne blive klar til 11. juni. Men dagen før er der opstået en udfordring med banen, melder TV 2.

Her bliver der fortalt, at en del af det græs, som er blevet rullet ud nu bliver pillet op igen. Førnævnte tv-stations oplysninger peger på, at det handler om, at rullegræssets kvalitet ikke er god nok.

I et interview med dem fortæller landsholds-chef Christian Nørkjær om sagen, hvor han påpeger, at der er nogle farveforskellige i græsset, som skaber bekymring for dem - og derfor skifter man det nu med henvisning til at vise rettidig omhu.

- For at være helt sikker på, at banen ikke er ved at dø – for så kan den ikke holde i fire uger – så skifter man den med nogle ruller, der er identiske. Det er ved at blive lagt, lyder det fra Nørkjær til TV 2, som forklarer, at det kan ske, når man fragter græs.

Prisen på den nye bane havde forud for denne omgang en pris på 1,9 millioner kroner, hvor UEFA betaler 263.000, og DBU samt det tyske fodboldforbund DFB betaler 240.000, mens Freudenstadt Kommune betaler de sidste 1,4 millioner kroner.

Det er planen, at det danske landshold skal kunne træne på banen tirsdag klokken 17.

Græsset, der er hentet fra Holland, skulle være blevet lagt 5. juni, og det var dengang med udsigt til, at det ville tage en dag at få det på plads.