• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
EM Lasse Sylvest Mikkelsen

Mæhle: Derfor skal jeg spille venstreback

Foto: Getty Images

Joakim Mæhle har sat sig på den danske venstreback, og det er der nogle fordele ved.

Af Lasse Sylvest Mikkelsen

Det har høstet kritik af den danske landstræner, at han vælger at bruge den højrebenede Joakim Mæhle på venstreback på det danske landshold.

Kritikken går især på, at manglen på en venstrebenet spiller på positionen går ud over det flydende spil.

Men det bekymrer ikke Joakim Mæhle selv, idet han mener, der er andre fordele, som han kan bidrage med.

- En af fordelene er, at jeg kan trække ind i banen, og så er mit venstreben heller ikke dårligere, end at jeg kan lægge et indlæg, siger han til TV3 Sport og uddyber:

- Man ser flere hold, der gør det til EM, så jeg tror, det er en del af moderne fodbold, at man gerne vil have en back, der kan trække ind i banen. Ulempen er, hvis man gerne vil spille med mange indlæg, så er det sværere at komme til baglinjen.

Indlæg er ikke en stor del af det danske spil, og i en femback-kæde, som Danmark spillede med mod Belgien, kommer Mæhles kvaliteter virkelig i spil, mener han.

- Selvfølgelig er det anderledes, om man spiller fire eller fem mand nede i forsvaret. I en femback kæde er man mere wingback, og i en firemandskæde er man mere forsvarsspiller. Mod Belgien havde jeg mange frie tøjler til bare at suse fremad, og det klæder mit spil rigtig godt, og det er der, jeg kan bidrage mest.

Nu venter russerne på mandag, og det er ikke et hold, som de danske spillere på forhånd ved ret meget om, erkender Joakim Mæhle

- Vi har startet i dag med at se lidt video på dem. Det er ikke et hold, vi kender så forfærdeligt meget til. Jeg har en enkelt (russisk, red.) holdkammerat, (Aleksei, red.) Miranchuk, der også spiller i Atalanta. Men størstedelen af dem er rigtige gode spillere med kvalitet, og så har det et par erfarne spillere.

- Det er et hold, som jeg ser, vi har mange gode muligheder mod. Og hvis vi tager nogle af de takter fra Belgien-kampen med, så er jeg sikker på, at vi nok skal skabe mange chancer og skud på mål, vurderer den danske venstreback.

Kampen mellem Danmark og Rusland spilles i Parken, og kampstart er klokken 21.