• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
EM Nikolaj Kesting

Mæhle om EM-exit: Der var ikke straffe

Foto: Getty Images

Et par ugers betænkningstid har ikke ændret Joakim Mæhles opfattelse af situationen på Wembley.

Af Nikolaj Kesting

Joakim Mæhle er lørdag til stede på lægterne i Aalborg, hvor han i pausen blev hyldet af hjemmebanepublikummet for sine gode præstationer ved EM. 

Danmark røg som bekendt ud til England i semifinalen, hvor Mæhle ifølge dommeren begik straffe på Raheem Sterling. I dagene efter kampen var der meget snak om, hvorvidt der var straffe eller ej, og flere fodbold-profiler gav deres besyv med i den debat.

Spørger man straffe-synderen selv, er han ikke i tvivl. 

- Det var der ikke, nej, svarer han TV3 Sport, da han bliver spurgt ind til situationen på Wembley.

- Jeg har ikke set straffesparket endnu. Måden det skete på til en EM-semifinale, som skulle afgøres på den måde, det syntes vi selvfølgelig var uretfærdig, men det er der ikke noget at gøre ved nu. Vi skal videre, og forhåbentlig til VM i Qutar, hvor vi forhåbentlig også kan lave en god præstation, fortsætter Joakim Mæhle. 

Nederlaget sidder stadig i den højrebenet venstreback, som man i den grad må sige, fik sit landsholdsgennembrud til slutrunden. Han er - heldigvis for ham - begyndt at kunne se de gode sider ved den fine turneringspræstation trods nederlaget. 

- Det er selvfølgelig noget, jeg stadig tænker tilbage på. Dagene efter var hårde og frustrerende. Det var en skuffende følelse. Men jo længere man kommer væk, og kommer ud i Danmark og hilser på folk, der anerkender den præstation, man har leveret, så er det som om, stoltheden tager over, forklarer han.

Reaktionerne fra det danske folk har været mange, og til stor glæde for Mæhle er de allesammen af den gode slags. 

- Det er kun positive reaktioner. Den opbakning vi har fået med landsholdet, har været fuldstændig fantastisk. Det er rigtig dejligt, at mærke den kærlighed Danmark har til fodbold, siger han.

Joakim Mæhle skal med stor sandsynlighed snart tilbage i Italien, hvor han til daglig spiller i Atalanta. Det imponerende EM har dog fået transfer-rygterne til at svirre. Du kan læse mere om, hvordan Joakim Mæhle forholder sig til de rygter her.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020