Foto: Getty Images
EM

Miniputnation er én sejr fra kæmpe EM-sensation

EM-slutrunden i Tyskland næste sommer kan byde på en slutrundedebutant, hvis Moldova i aften slår Tjekkiet.

De har aldrig været med til en slutrunde før, men i aften kan den helt store fodboldfest potentielt bryde ud i Moldova. 

I aften klokken 20.45 møder Moldova nemlig Tjekkiet ude i den sidste EM-kvalifikationskamp, og med en sejr her er Moldova klar til EM i Tyskland næste sommer. 

Inden sidste spillerunde ligger Moldova nummer fire i gruppe E, to point efter Tjekkiet på andenpladsen. Polen, der ligger på tredjepladsen, har spillet alle deres otte kampe, og kan dermed ikke nå andenpladsen. 

Undervejs i EM-kvalifikationen har Moldova hentet flere imponerende resultater, blandt andet en 3-2-sejr over Polen. Derudover har moldoverne også spillet 1-1 ude mod Polen og 0-0 hjemme mod Tjekkiet. 

Det vil være lidt af en sensation, hvis Moldova i aften ender med at kvalificere sig til EM. Det østeuropæiske land, der grænser op til Rumænien og Ukraine, ligger nemlig blot nummer 157 på FIFA's verdensrangliste. Dermed er Moldova det sjettelavest rangerede landshold i Europa. 

Der er heller ikke mange store navne at finde, når man tager et kig på Moldovas trup. Blandt profilerne er Heerenveen-angriberen Ion Nicolaescu og forsvarsspilleren Oleg Reabciuk, der spiller for Spartak Moskva. Størstedelen af Moldova spiller optræder til dagligt i rumænsk fodbold. 

Der venter selvsagt Moldova en svær udekamp i aften, men moldoverne kan måske drage fordel af, at Tjekkiet har været ramt af intern uro inden aftenens skæbnekamp, idet flere tjekkiske stjerner er blevet smidt hjem efter en bytur