Video : Tipsbladet
EM

Kontant Morten Olsen: Det her vil skuffe mig mest

Den tidligere danske landstræner Morten Olsen fortæller til Tipsbladet, at han vil være skuffet, hvis Danmark ikke rammer den rigtige form i tirsdagens kamp mod Serbien.

En spændende kamp venter for Danmark, når Serbien er modstanderen ved EM.

Danmark står noteret for to point på andenpladsen.

Den tidligere landstræner Morten Olsen har fulgt de danske kampe fra hjemmet i Belgien, og han fortæller til Tipsbladet, at der kan vente Danmark en meget vanskelig opgave mod serberne.

Jeg vil blive skuffet, hvis Danmark ikke rammer formen.

Morten Olsen
Tidligere landstræner

74-årige Olsen har dog set gode takter fra Danmark.

- Som jeg så hele kampen mod England, har jeg aldrig set så dårligt et engelsk fodboldhold, og det vælger jeg til dels at give Danmark skylden for. Danmark spillede en fremragende kamp.

- De andre tophold som Tyskland behøver vi ikke at være benovet over. Serbien er dog et svært hold. Det er et humørhold, og giver vi dem humøret, så har de spillerne til at afgøre en fodboldkamp til deres fordel. Kommer vi igennem til knockout-fasen, kan vi slå alle hold, siger Morten Olsen til Tipsbladet.

Morten Olsen mener, at Danmark har et rigtig godt kollektiv, og det kan bære dem langt i turneringen.

- Hvis man ser på Kasper Hjulmand, der har ansvaret, så har han gjort det fremragende. England var en af favoritter før, men det ved jeg ikke, om de er mere, fordi de skal godt nok revanchere sig. Danmark viste i den kamp, at de har et hold. Vi spiller så mod nogle hold, der har spillere, der kan afgøre kampene. Dem har vi måske færre af, men vi har et godt hold.

- Det er godt sat op på mange positioner. Her tænker jeg blandt andet på forsvaret. Spillerne har spillet en del kampe sammen, og de gør hinanden bedre. Vi har selvfølgelig brug for, at nogle spillere rammer deres topniveau. Det kan være Christian Eriksen.

- Christian er ikke kun med sin dygtighed men også med de mange landskampe en vigtig brik. Han skal være med til at gøre de andre bedre. Han skal ramme en top, som han ikke altid har ramt med landsholdet.

Artiklen fortsætter under billedet.

Foto: Alamy

- Jeg vil blive skuffet, hvis Danmark ikke rammer formen
Tipsbladet spørger den tidligere landstræner, om det vil være være en skuffelse, hvis Danmark ryger ud af turneringen efter aftenens kamp, men det mest skuffende for Morten Olsen vil ikke være resultatet af tirsdagens kamp.

- Jeg har lært, at man spiller dårlige fodboldkampe, og man kan også spille gode kampe og vinde. Sådan er fodbold. I første omgang handler fodbold om at vinde, siger Morten Olsen til Tipsbladet og tilføjer.

- Først og fremmest kan man være skuffet, hvis man ikke rammer formen, så kan man tænke over, hvad der ligger i det ord. Når man har ramt formen, kan man tabe til et dårligere eller bedre hold.

- Man kan tabe til en dommerkendelse. Du har stadig at gøre med mennesker, der afgør det, og det kan også være dommeren eller VAR. Der bliver lavet fejl.

- Jeg vil blive skuffet, hvis Danmark ikke rammer formen. En slutrunde er tre-fire uger, og det handler i allerhøjeste grad om at ramme den form og ikke blive ramt af skader. Bliver man så slået af et fremragende hold, som måske vinder titlen, så gjorde man, hvad man kunne.

Danmark og Serbien bliver fløjtet i gang klokken 21.