• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
EM Kenneth Jensen

Optakt: Belgien - Rusland

Foto: Getty Images

Danmarks to puljemodstandere mødes i Rusland i et opgør, hvor Belgien er favorit, men formentlig uden Kevin De Bruyne.

Af Kenneth Jensen

Kampfakta:
Kampstart: Lørdag klokken 21.00
Spillested: Sankt Petersborg, Rusland
Gruppe B
Dommer: Antonio Mateu Lahoz (SPA)
På TV: 3+
Hashtag: #belrus #emdk

Holdnyt:
Belgien:
De ligger nummer et på verdensranglisten og er en af de helt store favoritter til at vinde slutrunden, og det skal også snart være for Belgien, hvis den gyldne generation skal vinde noget.

En del af nationens bedste spillere har en alder, hvor det ikke er sikkert, at de er at finde på landsholdet om halvandet år, når der er VM i Qatar.

Alderweireld er 32 år, Vertonghen 34, Axel Witsel 32 og Dries Mertens 34.

Nationen indleder med en svær første kamp mod Rusland, der står som udehold, men reelt er på hjemmebane i Sankt Petersborg.

Opgaven er ikke gjort nemmere af, at Belgien formentlig er uden den store stjerne Kevin De Bruyne i opgøret, efter han brækkede to knogler i ansigtet i Champions League-finalen mod Chelsea. 

Også Axel Witsel er ude. Han blev alvorligt skadet i januar, men er udtaget til Belgiens trup alligevel, selv om han ikke har spillet.

Spørgsmålet er, om Thorgan Hazard spiller fra start, eller om Nacer Chadli får chancen. Han var med fra start i sidste testkamp.

Rusland:
Rusland kommer til EM-slutrunden som en lidt ubekendt faktor. Der er flere gode resultater i bagagen, men der er også et par underlige resultater. Som tidligere i foråret hvor det endte med et nederlag på 1-2 til Slovakiet.

Det er et ganske farligt mandskab, der har kvalitet til at drille de bedste nationer, når man rammer formen. Det så man eksempelvis til VM for tre år siden, der blev spillet i Rusland. Opgøret spilles i Sankt Petersborg.

Den store stjerne er angriber Artem Dzyuba, der har en fin legekammerat i Golovin på midtbanen. Ellers er det ikke de store individualister på Ruslands hold, hvor backen Mario Fernandes dog fortjener at blive nævnt som en god spiller.

Om han spiller opgøret, er lidt usikkert, da han har døjet med en skade. Men han var med i sidste testkamp. Backen Fedor Kudrayashov kan være ude af opgøret, da han plejer en mindre skade.

Rusland har eksperimenteret med alle mulige forskellige opstillinger i 2021, så det er svært at sige, hvad de præcist kommer til opgøret med.

Karantæner:
Belgien: Ingen
Rusland: Ingen

Bud på startopstillinger:
Belgien (3-4-3): Courtois - Vertonghen, Alderweireld, Denayer - Meunier, Tielemans, Dendoncker, Chadli - Mertens, Lukaku, Carrasco

Rusland (3-4-3): Shunin - Barinov, Dzhikiya, Semenov - Fernandes, Ozdoev, Zobnin, Zhirkov - Miranchuk, Dzyuba, Golovin

Profilen:
Angriber Artem Dzyuba er den store talisman for Rusland. Han har scoret tre gange i fem landskampe i 2021.

Vidste du, at..:
Mens Belgien aldrig har vundet et EM, har Sovjetunionen det. Allerførste EM i 1960 blev vundet af Sovjetunionen, der fire år senere tabte finalen til Spanien. Belgiens bedste placering er en andenplads i 1980.

Dom:
På papiret er Belgien favoritter, men man skal have med i ligningen, at opgøret spilles i Rusland. Og med tilskuere på stadion. Det bør alt andet lige gøre det til et mere lige opgør mellem de to hold.

Belgien er en af de store EM-favoritter, og til syvende og sidst skal nationen have en god start, hvis man skal tro på en EM-sejr. Også uden De Bruyne.

2-1 til Belgien.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020