• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
EM Victor Risager

Optakt: Portugal - Tyskland

Foto: Getty Images

Både Portugal og Tyskland har brug for point, når de tørner sammen lørdag i "dødens pulje".

Af Victor Risager

Kampfakta:
Kampstart: Lørdag klokken 18.00
Spillested: Fußball Arena München, Bayern, Tyskland
Dommer: Anthony Taylor
På TV: 3+
Hashtag: #porger #portys #emdk #em2020

Holdnyt:
Portugal:
De forsvarende europamestre kom resultatmæssigt fint fra land med en sejr over Ungarn, men sejren var hårdt tilkæmpet, og først fem minutter før slutfløjt fik de portugisiske stjerner sendt bolden i mål. Så var der imidlertid også kommet hul på bylden, og efter to sene scoringer af Cristiano Ronaldo endte det med en 3-0-sejr.

Med sejren fortsætter Portugal en stærk stime med syv kampe uden nederlag. Faktisk var deres seneste nederlag i efteråret 2020 mod Frankrig.

Hvis Fernando Santos’ mandskab tager endnu en sejr lørdag eftermiddag mod Tyskland, er de klar til knockoutrunderne. Og hvis Frankrig samtidig slår Ungarn, er de også sikre på at slutte blandt de øverst to i puljen, der er blevet døbt "dødens pulje".

Den unge venstre back Nuno Mendes har haft lidt lårproblemer i optakten til kampen, men ventes ikke at starte alligevel.

Tyskland:
Joachim Löw og kompagni fik ikke den start på EM, som de havde håbet på mod Frankrig. Det sluttede med en 1-0-sejr til de franske verdensmestre, og tyskerne var aldrig for alvor tæt på at sikre sig et point. Nu er det endnu en svær opgave, der venter Tyskland i anden spillerunde, hvor de møder Portugal.

En sejr vil i den grad hjælpe tyskerne mod at sikre videre avancement. Hvis de kun tager et point, kan Die Mannschaft også få svært ved at sikre sig en af de to øverste pladser i puljen, men det vil hjælpe på chancerne for at komme videre. 

Den tyske offensiv var ikke videre velfungerende, selvom de havde bolden meget mod Frankrig, og her kan der potentielt skiftes ud. Leroy Sane og Timo Werner startede første kamp på bænken, men måske vil Joachim Löw ryste posen for at finde en løsning. 

Leon Goretzka missede første kamp med en skade, og Mathias Ginter udgik af kampen før tid, men begge ventes at blive klar mod Portugal. Lukas Klostermann har trænet alene efter en lårskade.

Karantæne:
Portugal: Ingen
Tyskland: Ingen

Bud på startopstillinger:
Portugal (4-2-3-1): Patricio - Semedo, Pepe, Dias, Guerreiro - William, Danilo - B. Silva, Fernandes, Jota - Ronaldo

Tyskland (3-4-3): Neuer - Ginter, Hummels, Rüdiger - Kimmich, Gündogan, Kroos, Gosens - Müller, Gnabry, Sané

Profilen:
Tyskland har ikke en målfarlig spidsangriber i truppen, men Serge Gnabry har i sine hidtil 21 landskampe vist en fin målnæse. På de 21 landskampe er det blevet til imponerende 16 kasser for offensivspilleren, der til daglig spiller på kanten i Bayern München, men ofte har en mere central rolle på det tyske landshold.

Vidste du, at…:
Portugal har allerede vundet lige så mange kampe i ordinær spilletid ved denne EM-slutrunde, som de gjorde ved hele turneringen i 2016 - nemlig én kamp. Dengang spillede de uafgjort i deres tre gruppekampe, vandt ottendedelsfinalen efter forlænget spilletid, kvartfinalen efter en straffesparkskonkurrence og finalen efter forlænget spilletid. Kun semifinalen mod Wales afgjorde de på 90 minutter.

Dom:
Det er en meget vigtig kamp for begge mandskaber. Tyskland skal som nævnt bruge point for at komme nærmere avancement, mens Portugal allerede nu kan sikre sig en plads i knockoutrunderne med en sejr. 

Begge mandskaber kan dog også stille sig udmærket tilfredse med et enkelt point, og her er troen, at det slutter uafgjort i München. 1-1. 

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020