• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
EM Victor Risager

Optakt: Ukraine - Nordmakedonien

Foto: Getty Images

Både Ukraine og Nordmakedonien jagter deres første point ved EM-slutrunden. Her er optakten.

Af Victor Risager

Kampfakta:
Kampstart: Torsdag klokken 15.00
Spillested: Arena Națională, Bukarest, Rumænien
Dommer: Fernando Andres Rapallini
På TV: 3+
Hashtag: #ukrmkd #emdk 

Holdnyt:
Ukraine
:
Ukraine lagde ud mod Holland i Amsterdam i det, der hidtil har været en af de mest seværdige af alle kampene ved EM-slutrunden.

Undervejs kom Andriy Shevchenkos mandskab bagud med to, inden de fik både reduceret og udlignet på et par gyldne minutter, men det var ikke nok til at tage point. I slutminutterne sikrede Holland sig sejren på et hovedstødsmål.

Nogle af de store profiler som Olexandr Zinchenko, Andriy Yarmolenko og Roman Yaremchuk leverede imidlertid flotte præstationer, og det lover godt for ukrainerne. 

De har nemlig et klart mål om at nå knockoutrunderne, og med en sejr over Nordmakedonien vil de tage et vigtigt skridt i den retning. Hvis det lykkes, kan ukrainerne meget vel stå i en slags “finale” om andenpladsen i gruppen, når de møder Østrig i sidste spillerunde af gruppespillet.

Mod Nordmakedonien ventes Viktor Tsygankov at være ude med en skade, mens Oleksandr Zubkov blev skadet mod Holland og også er tvivlsom.

Nordmakedonien:
Hvis man havde regnet med, at Nordmakedonien ville blive en prygelknabe ved EM og tabe deres kampe stort, blev man nok overrasket af EM-debutanternes præstation mod Østrig.

Det sluttede godt nok med et nederlag, men i lang tid holdt Nordmakedonien stand mod østrigerne, og først til sidst sikrede alpelandet sejren på et par kasser Michael Gregoritsch og Marko Arnautovic.

Det var en præstation, som landstræner Igor Angelovski også var stolt af efter kampen. I den nordmakedonske lejr kunne de endda også glæde sig over, at Goran Pandev scorede deres første mål ved en slutrunde nogensinde. 

Nu skal EM-debutanterne møde Ukraine, som ligeledes lagde ude med at tabe. Med et nederlag her vil nordmakedonernes håb om videre deltagelse i turneringen lide et hårdt slag, da de i sidste gruppekamp skal møde gruppefavoritterne Holland.

Der er ingen nævneværdige skader på Igor Angelovskis mandskab.

Karantæne:
Ukraine: Ingen
Nordmakedonien: Ingen

Bud på startopstillinger:
Ukraine (4-3-3): Bushchan - Karavayev, Zabarnyi, Matviyenko, Mykolenko - Malinovskiy, Sydorchuk, Zinchenko - Yarmolenko, Yaremchuk, Shaparenko

Nordmakedonien (3-5-2): Dimitrievski - Ristovski, Velkovski, Musliu - Nikolov, Bardhi, Ademi, Elmas, Alioski - Pandev, Trajkovski

Profilen:
Roman Yaremchuk spillede en hovedrolle i Ukraines første kamp ved EM med både et mål og en assist, og den 25-årige angriber skal fortsætte med at levere, hvis Andriy Shevchenkos mandskab skal videre fra gruppen. Med en god slutrunde kan han også spille sig tættere på en transfer. Flere store klubber har været meldt ude efter Gent-angriberen. 

Vidste du, at…:
Arijan Ademi startede sin landsholdskarriere med at spille tre kampe for Kroatien, men efter at han ikke blev udtaget til VM i 2014, skiftede han landshold til Nordmakedonien. Kroaterne prøvede ellers også at efterudtage midtbaneprofil til VM i 2014, men han takkede nej. 

Dom:
Begge hold tabte deres første kamp og skal jagte en sejr for at være i spil til en plads i EM's knockoutkampe. Af den grund vil både Ukraine og Nordmakedonien formentlig gå efter sejren, og her tror vi, at ukrainerne har de skarpeste offensivspillere. Det slutter 3-1 til Ukraine. 

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020