Video : Tipsbladet
EM

Pas på, Hjulmand: Én mand giver EM-modstander håb

Tipsbladet har bedt en slovensk journalist udpege Sloveniens tre vigtigste spillere i kampen mod Danmark.

- Det er nemt!

Forud for Danmarks møde med Slovenien søndag aften har Tipsbladet stillet Miran Zore, der er journalist på Nogomania, en lille opgave.

For hvem er Sloveniens tre bedste spillere? Altså dem, som Kasper Hjulmand og kompagni skal være særligt opmærksomme på søndag aften.

Og det er altså en nem opgave, lyder den umiddelbare reaktion fra Milan Zore, der straks peger på målmand Jan Oblak fra Atletico Madrid som den første.

- Det er ikke kun på grund af hans navn og karriere. Han er ganske enkelt en af de vigtigste spillere i Slovenien, siger han.

- Med ham på mål kan Slovenien udfordre alle hold, fordi han altid redder to-tre skud, som er ustoppelige for mange andre keepere. Han præsterer så godt i store kampe, og han booster virkelig moralen. Han taler ikke meget, men hans attitude og aura smitter af. Slovenien er et andet hold med ham.

Artiklen fortsætter efter billedet...

Nummer to på listen er Benjamin Sesko, der er en 21-årig angriber fra RB Leipzig, og som kommer til EM ovenpå et stærkt forår. 

- Han leverer målene og er en konstant trussel. Han er utrolig atletisk og kan hoppe vildt højt. Han har også et voldsomt arbejdsraseri og vil ikke lade én chance gå til spilde. Han er en kæmpe spiller oppe foran og presser meget og kan løbe solen sort, siger Milan Zore.
Og så kommer Milan Zore alligevel i lidt problemer.

- Udover de to er vi virkelig ubalancerede. Der er de her to, men resten kan ikke matche dem, siger han.

Men efter lidt betænkningstid beslutter han sig om den tredjevigtigste spiller.

- Jeg vil vælge Adam Gnezda Čerin fra Panathinaikos. Han er midtbanespiller, som kan aflevere godt og løber en masse. Han dækker en masse af banen og har en god dødboldsfod, så han er rigtig vigtig, forklarer han.

Fra bænken har Slovenien også et par prominente navne i eksempelvis Josip Ilicic, der af Milan Zone kaldes deres bedste indskifter - læs mere om det her.

På bænken vil der også være en gammel kending af dansk fodbold. Nemlig den tidligere FC København-stjerne Benjamin Verbic, der scorede det afgørende mål mod Kazakhstan i EM-kvalifikationen og i dag gør sig i Panathinaikos. Men…

- Udover målet mod Kazakhstan er han ikke en, der bidrager med meget. Han kan godt skabe noget, men der kan også gå ti kampe, uden at man lægger mærke til ham. Jeg er i tvivl om, hvor meget han vil spille, lyder vurderingen af FCK-kendingen.

Kampen mellem Danmark og Slovenien sparkes i gang klokken 18.00 søndag.