Video : Tipsbladet
EM

Pludselig dukkede han op til Danmarks pressemøde

Danmarks tidligere landstræner Åge Hareide var blandt de fremmødte til det danske pressemøde på Allianz Arena mandag aften - et pressemøde, hvor Kasper Hjulmand og Pierre-Emile Højbjerg deltog.

MÜNCHEN (Tipsbladet): I presserummet på Allianz Arena i München dukkede der pludselig et meget velkendt ansigt op en halv times tid inden det danske pressemøde forud for tirsdagens gyser mod Serbien.

Åge Hareide skal kommentere Danmarks skæbnekamp for norsk TV, og mandag overværede han det danske pressemøde, som var med deltagelse af Kasper Hjulmand og Pierre-Emile Højbjerg. 

Åge Hareide kvalificerede i sin tid som dansk landstræner de rød-hvide til to slutrunder, og han stod i spidsen for Danmark ved VM i Rusland i 2018, mens EM for tre år siden blev uden Hareide, der grundet corona måtte give tøjlerne videre til Kasper Hjulmand.

Han tror på, at Danmark løser opgaven mod Serbien. 

- Jeg synes, Danmark spillede en rigtig god kamp senest mod England, og derfor er jeg optimistisk. Danmark var langt mere aggressive end mod Slovenien, hvor jeg synes, de så lidt døde ud. Mod England var de virkelig gode, og hvis de spiller på samme måde, vinder Danmark, siger Åge Hareide til Tipsbladet.

Hvad er dit indtryk af Serbien?

- Aleksandar Mitrovic er en farlig angriber, som Danmark skal passe rigtig meget på, men Danmark har tre stærke midtstoppere, som jeg regner med kan kontrollere Mitrovic, fordi han ikke løber så meget dybt. De spiller ham altid i fødderne.

Hvordan tror du, at Kasper Hjulmand og spillerne har det op til så vigtig en kamp?

- Jeg tror, de har det fint. De er i en position, man altid gerne vil være i, for de kan selv afgøre det. Kampen mod England har givet dem ekstra energi, og så kan de måske se frem til en ottendedelsfinale mod Tyskland. Det er sådan, jeg tror, det ender.

Hvordan er det for dig at følge det danske landshold?

- Jeg glæder mig altid til, at Danmark skal spille en landskamp. Der er stadig en del spillere på holdet, som jeg var træner for, og jeg ønsker dem alt det bedste. Der er færre og færre af "mine" spillere tilbage, men jeg kan rigtig godt lide at følge Danmark, og det var vigtigt at få foretaget et generationsskifte.

Er der nogle spillere på det nuværende danske landshold, som du havde håbet, du havde rådet over i din tid?

- Ja, helt sikkert. Mange af dem faktisk. Vi havde ikke en lige så stor bredde, men et lille land som Danmark vil altid have nogle begrænsninger visse steder på banen. Men jeg synes, der er mange lovende spillere på det danske landshold, slutter Åge Hareide. 

Åge Hareide er til dagligt landstræner for Island, der lige akkurat ikke formåede at kvalificere sig til EM.