Video : Tipsbladet
EM

Chok før EM: Superstjerne ramt af skade

Robert Lewandowski klarede kun de første 32 minutter af mandagens testkamp.

EM begynder lige om hjørnet, og de sidste lande er ved at have overstået den sidste testkamp forud for slutrunden. I Polens kamp mod Tyrkiet skete der det, som polakkerne måske frygtede allermest.

Deres stjerneangriber fra FC Barcelona, Robert Lewandowski, blev skadet - og efter 32 minutters spil måtte han udgå fra kampen. 

De polske fans kan dog glæde sig over, at han ikke så bekymret ud, da han blev udskiftet, og det blev endda til en hilsen til tilskuerne, da han gik fra banen. Og indtil læge-staben har undersøgt ham, så står omfanget af skaden uvist hen.

Uden at være læge ligner det fra denne skribents side, at der er tale om en muskelskade, selvom det også kan handle om problemer med det højre knæ for den polske målmaskine. 

Selvom det givetvis ikke er en alvorlig skade, så er det utvivlsomt ikke, hvad den polske landstræner Michal Probierz havde sat næsen op efter med bare seks kampe til deres første kamp ved slutrunden. Her møder de Holland.

Han er ikke den eneste, som er blevet ramt af en skade. Angrebskollegaen Arkadiusz Milik blev i onsdagens testkmp mod Ukraine ramt af en skade i knæet, som betød, at han måtte melde afbud til EM.

Endnu værre er det, at deres tredje angriber Karol Swiderski også måtte forlade banen i mandagens kamp mod Tyrkiet. Den skade kom sandsynligvis under fejringen af sin scoring i kampen efter oplæg fra Lewandowski.

Foruden Holland er Polen i gruppe med Østrig og Frankrig.