Video : Tipsbladet
EM

Rystet Gravesen: Vores vigtigste mand er anonym

Tipsbladets EM-ekspert Thomas Gravesen er bestemt ikke tilfreds med landstræner Kasper Hjulmand efter Danmarks skuffende 1-1-kamp mod Slovenien. 'Graver' gæstede i dag Tipsbladets EM-show, hvor landsholdslegenden sammen med Tipsbladets chefredaktør Allan Olsen analyserede Danmarks første EM-kamp.

Efter en overbevisende første halvleg gik gassen af ballonen for Danmarks landshold i den første EM-kamp mod Slovenien. 

Slovenerne fik udlignet til 1-1 i slutfasen, og derfor var det også en slemt skuffet Thomas Gravesen, der kørte hjem fra DR-studiet søndag aften. I dag var 'Graver' så på besøg i Tipsbladets EM-show for at give sin analyse af Danmarks første kamp under slutrunden, sammen med Tipsbladets chefredaktør Allan Olsen. 

- Det var en kamp af to halvlege. Jeg starter med at være fuld af optimisme. Jeg synes, at holdet kommer ud med det, som vi havde stået og snakket om før kampen gik i gang. Der ser vi et dansk hold sprudle og komme med de ting, vi havde efterlyst. Aggressivitet, spil med bolden, løb uden bold og et dejligt mål fra Christian Eriksen, lød det indledningsvist fra Thomas Gravesen. 

Allan Olsen fremhævede herefter Christian Eriksens præstation som det store danske plus. 

- Jeg synes, at han stemplede ind. Han havde masser af overskud, han kom i de rigtige positioner og fordelte spillet, og han kom også ind i feltet til de her afslutninger. Det var virkeligt opløftende, lød det fra Tipsbladets chefredaktør, der dog samtidig undrede sig over, hvorfor Danmark både mod Sverige, Norge og Slovenien har haft tendens til at gå ned i kadence efter pausen. 

Vi sidder med en landstræner i anden halvleg, som sætter sig fuldstændigt tilbage og bliver anonym. Vores vigtigste mand, der skal ændre tingene, jamen han sidder inde på bænken og er anonym, indtil der er gået 83 minutter.

Thomas Gravesen
Tipsbladets EM-ekspert og tidligere landsholdsspiller

En undren, som Thomas Gravesen kun kunne bakke op om. 

- Fuldstændig enig. Vi har de udsagn, vi får fra landsholdet, omkring hvor meget, de har forberedt sig, hvor Kasper Hjulmand jo er frontrunner til at fortælle os, at der kan opstå forskellige scenarier i løbet af kampene, og at han derfor har udtaget de og de spillere, der er klar til at komme ind og hjælpe ham, når problemerne opstår.

- Vi så problemerne efter seks minutter i anden halvleg, hvor Slovenien får en kæmpe chance. Efter ni minutter får de endnu en kæmpe chance. Hvor er handlingen? Hvor er aktionenen henne, der skal ændre de problemer, som Danmark er rendt ind i? Det var dét, jeg sad og manglede rigtigt meget under kampen, lød det fra Thomas Gravesen.  

Kasper Hjulmands sene udskiftninger har været den store historie efter kampen mod Slovenien, og ifølge Tipsbladets EM-ekspert er der tale om et generelt problem for landstræneren. 

- Jeg synes jo hele tiden, at han skifter for sent ud. Du ser to gigantchancer (til Slovenien, red.) inden for de første 10 minutter (af anden halvleg, red.), og så bliver du nødt til at handle. Det er jo også tit og ofte det, der bliver kritikpunktet af Kasper Hjulmand: At han er handlingslammet, lød det fra Thomas Gravesen. 

Den tidligere Real Madrid-spiller pegede desuden på, at Thomas Delaney og Christian Nørgaard burde være kommet ind tidligere, og at Pierre-Emile Højbjerg var 'energiforladt' i anden halvleg og skulle være blevet taget ud tidligere. 

Generelt var Thomas Gravesen forundret over Kasper Hjulmands tilsyneladende modvilje mod at benytte de 'kompetente afløsere', der sad ude på Danmarks bænk. En spiller som Anders Dreyer, der i kraft af sine dribleevner kunne have holdt fast i bolden, havde Gravesen eksempelvis gerne set komme på banen i anden halvleg. 

Foto: Alamy

Danmark virkede uforberedte
Ifølge Thomas Gravesen venter der Kasper Hjulmand en meget, meget vigtig opgave forud for torsdagens kamp mod England i Frankfurt. 

- Hjulmand, du skal rundt til alle spillere og mærke dem og røre ved dem og være tæt på dem. Jeg kan sige dig én ting: Morten Olsen var rundt og banke på alle døre. 'Thomas, hør her, kom herhen', sagde han.

- Og så var der et board med magneter, og så fik jeg ellers bare at vide 'Thomas, det er vigtigt, at du gør sådan og sådan, og når det her sker, så gør du sådan og sådan. Så jeg var slet ikke i tvivl. Jeg nåede aldrig at få den tvivl. Jeg havde alle de taktiske ting inde i hovedet, som Morten Olsen havde givet mig. 

- Alt det, Morten Olsen havde vist mig på tavlen, det gik bare op i en højere enhed. Og det gjorde, at holdet levede af den forberedelse, som Morten Olsen havde lavet for os. 

Thomas Gravesen blev herefter spurgt, om Danmarks spil så forberedt ud mod Slovenien. 

- Nej, det gjorde det jo bestemt ikke! Vi sidder med en landstræner i anden halvleg, som sætter sig fuldstændigt tilbage og bliver anonym. Vores vigtigste mand, der skal ændre tingene, jamen han sidder inde på bænken og er anonym, indtil der er gået 83 minutter, lød den kontante dom fra 'Graver'.  

I afspilleren over artiklen kan du se hele dagens episode af Tipsbladets EM-show med Thomas Gravesen, Allan Olsen og vært Amanda Bodenhoff.