Foto: Getty Images
EM

Sammenbidt Southgate: Danmark ikke til at smile af

Gareth Southgate er ikke begejstret for, at England trak Danmark til EM-slutrunden.

Da der senest var EM på programmet, tørnede Danmark og England sammen - til sommer gør de det igen.

Hvor der ved EM i 2021 var tale om en EM-semifinale, tørner nationerne denne gang sammen i det indledende gruppespil, og lodtrækningen er ikke en klokkeklar jackpot set med engelske briller, fastslår landstræner Gareth Southgate over for TV 2 Sport.

Danmark pressede England til det yderste den sommeraften på Wembley for to-et-halvt år siden, og mindet om Danmark står meget klart i Southgates erindring.

-  Jeg var ikke så glad, da jeg så, at de var det første hold, der endte i vores pulje (Danmark, red.). Vi har jo haft nogle rigtig svære kampe mod dem i de seneste år. Vi ved, at lederskabet og fællesskabet er godt hos danskerne, så kampen mod Danmark bliver virkelig, virkelig hård, fortæller Southgate til TV 2 Sport og understreger, at han er "en stor beundrer af dansk fodbold".

Foruden ved EM i 2021 tørnede Danmark og England også sammen i Nations League i 2020. Her vandt Danmark 1-0 på Wembley, mens det blev 0-0 i Parken. Begge opgør blev spillet uden tilskuere grundet coronarestriktioner.

Danmark og England møder hinanden den 20. juni i Frankfurt. De øvrige hold i puljen er Slovenien og Serbien.