Video : Tipsbladet
EM

Spøjs Schmeichel: Han var som en svamp

Harry Kane leverede noget af et indtryk på Kasper Schmeichel, da de to kortvarigt var holdkammerater i 2013.

FRANKFURT (Tipsbladet): Det var sekunder, der føltes som timer en varm julidag i 2021. 

Kasper Schmeichel nåede at skabe en kortvarig følelse af ekstrem eufori, da han pillede Harry Kanes straffespark i den forlængede spilletid. Skuffelsen efterfølgende overtrumfede dog glæden, da Kane satte returbolden ind i nettet slutresultatet 2-1. 

Tre år senere kan Schmeichel og det danske landshold tage revanche, når man torsdag aften møder England igen ved den anden gruppekamp ved EM. 

Man forstår, hvis kampen har en særlig betydning for de danske spillere, som var med tilbage i 2021, og den gjorde da også ondt efterfølgende, erkender Kasper Schmeichel. Men det er ikke sådan, at man har en helt særlig lyst efter at tage revanche, slår Kasper Schmeichel fast på pressemødet før dagen før kampen.

- For mit eget vedkommende, nej. Det er en ny kamp, og jeg har ikke brugt meget tid på den efter. Det gjorde ondt nok i forvejen, så det var om at prøve at komme hurtigt videre. Jeg tænker ikke så meget tilbage på den.

- Min største motivation er at fejre en sejr med de danske fans, og det er personligt sådan, jeg vil motivere mig, slår han kort fast.

Han sætter til gengæld flere ord på bødlen Kane, som Schmeichel kender fra gamle dage i engelsk fodbold. 

Blandt andet var Schmeichel på kontrakt i Leicester, dengang en purung Harry Kane blev udlejet fra Tottenham til Leicester for at få noget førsteholdsfodbold i starten af 2013. 

Det var en ung engelsk angriber, som gjorde sig bemærket for den ældre Schmeichel.

Det fik blandt andet Schmeichel til at levere en lidt spøjs beskrivelse af stjerneangriberen.

- Jeg husker en meget sulten gut, der kom ind af døren i Leicester. En der ville bevise sig selv, og som virkelig arbejdede hårdt. Han var som en svamp i forhold til at suge informationer fra nogle af spillerne omkring sig.

- Han arbejder utrolig hårdt, og hvad kan du efterhånden sige om ham? Han er verdensklasse og en af verdens bedste, slår Kasper Schmeichel fast. 

Harry Kane støder da også til slutrunden med bagagen proppet med selvtillid efter en personlig stærk sæson i Bayern München, hvor han scorede hele 36 Bundesliga-mål i 32 kampe.

Det er torsdag aften, at Danmark møder England. Her vil Schmeichel medmindre noget helt uventet sker stå overfor sin tidligere holdkammerat fra 2013.