Video : Tipsbladet
EM

Schmeichel: Vi har prøvet værre

Kasper Schmeichel er ikke bekymret, selvom Danmark søndag smed point mod Slovenien.

STUTTGART (Tipsbladet): - Jeg er ikke bekymret. Jeg er optimistisk.

Sådan lød den umiddelbare reaktion fra Kasper Schmeichel, efter Danmark smed point i EM-åbneren mod Slovenien.

Første halvleg var tæt på perfekt for Danmark, men anden halvleg var ikke nær så dominerende, og der var længe optræk til en slovensk kasse, som dog også kom til sidst.

Trods pointtabet til gruppens, på papiret, dårligste modstander, ser Kasper Schmeichel stadig positivt på mulighederne:

- Jeg er ikke bekymret. Jeg er meget optimistisk. Vi skal tage det, som det er. Vi har fået et point, og det var ikke den start, vi ønskede, men det var ikke det værste, der er sket. Vi har stået i værre positioner end det her.

- Vi skal vinde vores kampe. Det skulle vi også i dag, og det havde været dejligt med en sejr. For tre år siden var vi en meget, meget sværere position end i dag, som vi kom over. Jeg ved, hvad der er af personlighed og kvalitet i det her omklædningsrum, så nu venter der nogle spændende kampe, siger Kasper Schmeichel.

Selvom det har set værre ud, så er det stadig skuffelsen, der fylder mest hos søndagens anfører.

- Jeg tror, hver gang det danske landshold forlader banen uden at have vundet, så er vi skuffede. Vi skal altid huske, at der er en modstander, og de har altså også chancer i dag. Deres målmand laver en verdensklasse redning, som er meget vigtig for momentum af kampen. Hvis den var gået ind, så er jeg sikker på, at momentum var røget over på vores side, fortæller Kasper Schmeichel.

Inden kampen kunne Kasper Schmeichel rigtige nyde den kulisse, de tusindvis af danske fans skabte. Og det kunne mærkes.

- Vi sagde det inde i omklædningsrummet. Det er unikt. Det er det sgu. Det var som at spille på hjemmebane. Det var inspirerende. Jeg fik gåsehud. Der var et tidspunkt i opvarmningen, hvor Rønnow og jeg kigge på hinanden og sagde: ”hold da kæft”, siger Kasper Schmeichel.

Danmark skal i aktion igen torsdag, hvor England er modstanderen.