Video : Tipsbladet
EM

Serbisk jernmand: Sådan stopper jeg Højlund

Serbiens midtstopper Strahinja Pavlovic har opskriften klar mod Rasmus Højlund tirsdag aften; spil fysisk mod danskeren. Det siger han på pressemødet før kampen.

MÜNCHEN (Tipsbladet): I fodboldkampe er der altid kampe i kampen, og sådan en må man formode finder sted mellem Rasmus Højlund og Strahinja Pavlovic tirsdag aften. 

Danmarks førsteangriber ventes nemlig at skulle tage en masse dueller mod Serbiens jernmand i midterforsvaret klokken 21 tirsdag aften. 

Og her er respekten fra Serbiens lejr stor. Det er man ikke i tvivl om, da forsvarsspilleren Strahinja Pavlovic blev spurgt ind til Rasmus Højlund på pressemødet dagen før kampen. 

Pavlovic kender nemlig Højlund fra tiden i Østrig, hvor de begge tørnede ud i forårssæsonen i 2022. Pavlovic for FC Basel og Højlund fra Sturm Graz, og selv om de ikke nåede at spille overfor hinanden dengang, så gjorde danskeren et indtryk. 

Pavlovic var dog ikke klar over, at Højlund lige nu har spillet seks landskampe uden scoringer.

Du kommer nok til at spille overfor Rasmus Højlund i morgen. Har du bemærket, at han ikke har scoret i seks landskampe for Danmark, og hvordan har du forberedt dig på at møde ham? 

- Det vidste jeg ikke, indleder Pavlovic og fortsætter:

- Han er virkelig en god spiller. Jeg kender ham fra, da han spillede i Sturm Graz. Han kan virkelig være farlig, og vi er nødt til at være opmærksomme på ham og spille meget fysisk mod ham.

- Han er en rigtig dygtig angriber, slår midtstopperen, der i dag spiller i Red Bull Salzburg, fast. 

Pavlovic har spillet fuldtid for Serbien i de to første EM-kampe, og man må formode, at han også starter inde tirsdag, nu når han var udvalgt til at skulle svare på spørgsmål. 

I løbet af pressekonferencen åbnede Pavlovic også kort op for, at han havde talt med sine danske holdkammerater i Salzburg, Maurits Kjærgaard og Mads Bidstrup om kampen, før EM startede.

Generelt var respekten for Danmark stor fra den serbiske lejr, men morgendagens modstander er godt klar over, at man har kniven for struben inden opgøret. 

Serbien har blot et enkelt point i gruppespillet, men de kan spille sig videre med en uafgjort mod Danmark. Det kræver dog, at flere resultater går deres vej i de andre grupper. Til gengæld vil de med sikkerhed kvalificere sig til ottendedelsfinalen med en sejr.