Video : Tipsbladet
EM

Slovakiet - Ukraine

Slovakiet overraskede mod Belgien og Ukraine skuffede mod Rumænien, og der er dermed lagt i kakkelovnen til en spændende runde to i EM's Gruppe E.

Kampfakta:
Kampstart: Fredag klokken 15:00
Spillested: Merkur Spiel-Arena, Düsseldorf
Dommer: Michael Oliver, England
På TV: TV2 Sport X

Holdnyt:
Slovakiet:
Der sniger sig næsten altid en overraskelse eller to ind ved slutrunder som denne, og den første rigtig store af slagsen tegnede Slovakiet sig for i første gruppekamp.

I første runde af gruppespillet var kun Tyskland hjemme mod Skotland af bookmakerne regnet som større favoritter end Belgien var det mod Slovakiet, og det siger lidt om, hvor stor en overraskelse det var, at Denis Vavro og co. stak afsted alle tre point fra mødet med ‘’De Røde Djævle’’.

Slovakiet blev ellers sat under hårdt pres i de første fem minutter, hvor Belgien havde flere store muligheder for at bringe sig foran, men allerede efter syv minutter udnyttede Ivan Schranz en kæmpe fejl i den belgiske defensiv, og bragte således slovakerne på ufortjent og tidlig vinderkurs.

At Francesco Calzonas mandskab formåede at holde stand i kampens resterende 83 minutter må siges at være endnu mere imponerende end at de fandt vej til netmaskerne, og det krævede da også en uskarp Lukaku og flere gange hjælp fra VAR-vognen at krige sejren i hus.

Slovakiet var på forhånd regnet som det svageste mandskab i Gruppe E, men med en uventet sejr mod gruppefavoritterne spirer håbet om videre avancement inden de to sidste kampe mod på papiret mere medgørlige Ukraine og Rumænien.

Ukraine:
Slovakiets sejr over Belgien var ikke den eneste overraskelse i første spillerunde af EM’s Gruppe E, om end det selvfølgelig var den største.

Ukraine skuffede nemlig fælt i første kamp mod Rumænien, som blev tabt med hele 3-0.

Bevares, Rumæniens to første mål kom på langskudsdrøn, som vel knap kan betegnes som halve chancer, men Ukraines egen indsats lod godt nok også meget tilbage at ønske.

Real Madrid-målmanden Andriy Lunin var involveret i begge Rumæniens to første mål, mens forsvarskæden snorkboblede ved 3-0 scoring.

Den ellers ganske potente offensiv med Chelseas hurtigløber Mudryk og de to Girona-esser Dovbyk og Tsigankov kom frem til forbavsende lidt, og der er således nok at tage tage fat på for den ukrainske landstræner Rebrov inden kamp nummer to, hvor Ukraine nu er mere presset end forventet på forhånd, og vel ret beset bør sætte alt ind på sejren inden sidste rundes opgør mod gruppefavoritterne Belgien. 

Karantæner:
Slovakiet: Ingen
Ukraine: Ingen

Bud på startopstillinger:
Slovakiet (4-3-3): Dubravka - Pekarik, Vavro, Skriniar, Hancko - Kucka, Lobotka, Duda - Schranz, Bożenki, Haraslin

Ukraine (4-2-3-1): Lunin - Konoplia, Zabarnyi, Matviyenko, Zinchenko - Shaparenko, Stepanenko - Tsigankov, Sudakov, Mudryk - Dovbyk

Dom:
Ukraine var ikke gode i EM-åbneren mod Rumænien, men de var godt nok heller ikke heldige.

Det var Slovakiet til gengæld, da de flot sejrede over Belgien i en kamp, hvor marginalerne i den grad var på deres side.

Ukrainerne leverede langt under niveau i første kamp, og så dårligt kan de vel næppe spille igen, når man tænker på den kvalitet, som trods alt er i holdet.

Dovbyk, Mudryk og Lunin vender skuden mod Slovakiet, som næppe heller kan være så heldige to kampe i streg.

2-1 til Ukraine. 

Spilforslag:
Ukraine vinder til odds 2.10 ved bet365. Husk, at odds kan ændre sig løbende.