Video : Tipsbladet
EM

- Den største årsag til, at Danmark ikke vandt

Særligt én disposition fra Sloveniens landstræner, Matjaž Kek, blev afgørende for kampen mod Danmark, vurderer den slovenske journalist Miran Zore.

Mens Kasper Hjulmand har fået med grovfilen efter Danmarks skuffende resultat mod Slovenien står det helt anderledes til i Slovenien. 

Her fortjener landstræneren Matjaž Kek nemlig stor ros.

I hvert fald hvis du spørger den slovenske journalist Miran Zore, der til daglig følger Sloveniens landshold tæt på mediet Nogomania.

Tipsbladet har taget en snak med Zore oven på gårsdagens opgør, og her fremhæver han særligt én taktisk disposition fra den slovenske træner.

- Vores ene forsvarsspiller, Vanja Drkušić, neutraliserede Højlund fuldstændig. Jeg tror, han vandt nærmest alle dueller med ham. Det var den hovedsagelige årsag til, at Danmark ikke kunne slå os.

- Det var hans (Drkušić, red.) første store landskamp fra start. Det var trænerens helt store beslutning før kampen. Han var ikke regnet som en starter før den her kamp, og han spillede en afgørende rolle.

Statisk offensiv
Og hvad gik der så galt for Danmarks offensiv i at nedbryde det slovenske forsvar?

Ja, faktisk spillede Danmark direkte til Sloveniens styrker, fortæller Zore.

- Jeg havde forventet flere skud fra Danmarks offensiv. Danmarks angribere modtog bolden med ryggen mod målet, og de slovenske midtstoppere er rigtig stærke fysisk. Så det passede dem godt, at de danske angribere spillede med ryggen mod målet, og det blev meget statisk i angrebet for Danmark. 

Overordnet set er det et fantastisk resultat for Slovenien, vurderer journalisten.

- For os er det en kæmpe succes. Vi håbede på et point, men vi havde ikke regnet med det. I den slovenske offentlighed har regnestykket været, at vi måske kunne få et point mod Danmark og så en sejr over vores store rival, Serbien.

I næste gruppekamp brager Danmark sammen med England. 

Kampen spilles i Frankfurt på torsdag klokken 18.00.