• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
EM Oliver Okstrøm

Eriksens udsigt: Man kan spille med hjertestarter

Foto: Getty Images

Ståle Solbakken valgte som 33 årig at stoppe som fodboldspiller, da han fik en ICD-enhed, som Christian Eriksen skal have. Det behøver man dog ikke.

Af Oliver Okstrøm

Efter Christian Eriksens hjertestop lørdag aften har han været indlagt på Rigshospitalet, og som en del af behandlingen kommer han nu til at få indopereret en hjertestarter.

Det oplyser DBU på forbundets twitter-konto.

Her berettes det af landsholdslæge Morten Boesen, at efter en række hjerteundersøgelser, at man nu er kommet frem til, at Christian Eriksen skal have en såkaldt ICD-enhed ind, som sætter i gang, hvis han skulle få et hjertestop igen.

- Christian er helt afklaret med beslutningen, og planen er forelagt kollegaer nationalt og internationalt, som alle entydigt anbefaler det samme, lyder det fra Boesen.

Det er desuden samme slags, som den tidligere FC København-manager Ståle Solbakken fik sig, da han kollapsede til en FCK-træning i sin tid som spiller. Han valgte at stoppe derefter, selvom han godt kunne være fortsat. Det var noget, som man talte meget med ham om, fortæller den daværende FCK-læge Frank Odgaard til Jyllands-Posten.

- Det bliver en afvejning af risikoen for hans eget vedkommende, om han overhovedet mentalt føler, at han vil tilbage og spille. Med Ståle talte vi meget om, hvad der rørte sig for ham, siger han og fortsætter:

- Han ville ikke byde sin familie, at han skulle løbe rundt igen. Han var egentlig ikke selv bange, tror jeg, men han tænkte, at det ville for dumt at fortsætte, og så kunne familien sidde hjemme og være pissebange for, at der ville ske noget igen, lyder det fra Odgaard, som også stod for genoplivningen af Solbakken.

Dermed kunne Ståle Solbakken godt være fortsat, men gjorde det altså ikke.

Omvendt har en spiller som hollandske Daley Blind valgt at spille med sin ICD. Hollænderen, der spiller med ved EM, fik en ICD opereret ind for et par år siden, og han spiller i dag både for Holland og EM.

Også Anthony van Loo spillede med en ICD indopereret.

I Italien er reglerne dog noget strengere, når det kommer til at spille fodbold efter et hjertestop. Det kan du læse mere om her.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020