Video : Tipsbladet
EM

Southgate svinger øksen: Profiler misser EM

Spillere som Rashford og Sterling kommer man ikke til at se for England denne gang ved EM.

Ved EM i 2021 fik Marcus Rashford en særdeles uheldig rolle, da han var en af de tre spillere, som brændte i straffesparkskonkurrencen i finalen mod Italien, men ved den kommende slutrunde kan han se med fra sofaen.

Det står nu klart, da United-profilen end ikke er kommet med på den indledende liste på 33 spillere, som den engelske landstræner Gareth Southgate har udtaget forud for deres træninger og testkampe.

I stedet kan han se at spillere som Ollie Watkins og Ivan Toney er med på listen over angribere, der er med.

Rashford er dog ikke den eneste af tidligere ellers faste spillere på landsholdet, der er blevet vraget. Det gælder også Jadon Sancho, Raheem Sterling og den tidligere landsholdsanfører Jordan Henderson.

I denne sæson har det heller ikke været en super sæson for Rashford og United, men der er dog alligevel sneget sig et par af hans klubkammerater med på den liste, som er blevet offentliggjort. Det er Harry Maguire, Luke Shaw og Kobbie Mainoo.

Landstræner Gareth Southgate har ifølge Manchester Evening News denne forklaring på fravalget.

- Disse er naturligvis vanskelige beslutninger. Vi taler om meget dygtige spillere, som har været en vigtig del af det, vi har opnået gennem flere år. Med Marcus føler jeg bare, at andre spillere på den position har haft bedre sæsoner. Så simpelt er det, lyder det fra Southgate.

I denne sæson har Rashford spillet 42 kampe for United, hvor det er blevet til otte mål.