18+ | Spil ansvarligt –  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet – Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening
Video : Tipsbladet
EM

Spanien - Italien

Torsdagen rundes af med EM-slutrundens første storopgør, når Gruppe B's to tophold, Spanien og Italien, brager sammen i Gelsenkirchen.

Kampfakta:
Kampstart: Torsdag klokken 21:00
Spillested: VELTINS-Arena, Gelsenkirchen
Dommer: Slavko Vinčić, Slovenien
På TV: TV2 Sport X

Holdnyt:
Spanien:
Det spanske landshold er ikke ligeså stjernespækket som vi så det for år tilbage, og er således ikke på forhånd regnet blandt de absolutte favoritter til at løbe med EM-guldet.

Stjernestøvet er mindre end tidligere, ja. Men Luis de la Fuentes råder alligevel over en uhyre spændende trup med en fornem blanding af unge og kreative talenter som Yamal og Pedri, og mere rutinerede kræfter i blandt andre Rodri, Morata og Carvajal.

Spørgsmålet efter første kamp er, om Spanien er blevet undervurderet eller om Kroatien anno 2024 bare ikke har, hvad der skal til for at spille op mod Europas sværvægtere i denne omgang?

I hvert fald leverede Spanien en fremragende indsats i lørdags, hvor de allerede ved pausen var oppe med 3-0 mod VM-semifinalisterne fra 2022. Og efterfølgende fik kørt sejren relativt sikkert i hus, selvom resultatet måske ikke var 100 procent retvisende.

Kroatien havde af flere omgange muligheden for at komme på måltavlen, blandt andet til sidst i kampen, hvor Unai Simon pillede et straffespark fra Petkovic.

I det store hele var Spanien dog bedst, og så var de bare langt skarpere foran mål, når chancerne bød sig.

Særdeles positiv start for ‘’La Roja’’ i en ikke helt ukompliceret EM-åbner, som må have givet masser af selvtillid til den resterende del af slutrunden.

Italien:
‘’Gli Azzurri’’ kommer til slutrunden som forsvarende mestre, men der er ikke mange, som har fidus til, at italienerne kan gentage den fantastiske bedrift fra 2021, hvor netop Spanien blev besejret i semifinalen.

Dengang var der heller ikke mange, som regnede med, at Italien skulle gå hele vejen, og det står nu som et glimrende eksempel på, at man ikke bare kan tage for gode varer, at de mest stjernespækkede nationer ender øverst på skamlen.

Lidt sammenligneligt med Spanien mangler Italien umiddelbart noget x-faktor, og det kommer således i højere grad til at være kollektivet end individuelle præstationer, som skal sikre en god slutrunde.

Italienerne kom voldsomt skidt fra start i første gruppekamp mod upåagtede Albanien, som efter blot 23 sekunder scorede det hurtigste mål nogensinde ved en EM-slutrunde.

Luciano Spallettis tropper fik dog lynhurtigt rystet chokket af sig, og var således allerede efter 16 minutter foran med 2-1, som også endte med at blive slutresultatet.

Resultatmæssigt var det en positiv start, men det indledende chok og en ikke alt for overbevisende anden halvleg gør, at man med rette kan have sin tvivl om, hvorvidt italienerne kan stå distancen ved denne slutrunde.

Karantæner:
Spanien:
Ingen
Italien: Ingen

Bud på startopstillinger:
Spanien (4-3-3): Unai Simon - Carvajal, Le Normand, Nacho, Cucurella - Fabián Ruiz, Rodri, Pedri - Lamine Yamal, Morata, Nico Williams

Italien (4-3-3): Donnarumma - Di Lorenzo, Bastoni, Calafiori, Dimarco - Barella, Jorginho, Frattesi - Chiesa, Scamacca, Pellegrini

Dom:
Både Spanien og Italien kom planmæssigt fra start med sejre over henholdsvis Kroatien og Albanien, og det kunne godt tænkes at lægge en lille dæmper på iveren for at gå efter alle tre point i dette opgør.

Umiddelbart vil en pointdeler nemlig tjene begge nationer ganske udmærket i hvad der må formodes at blive den sværeste af de tre gruppespilskampe.

To jævnbyrdige mandskaber, som er mere bange for at tabe end ivrige for at vinde, sørger for et halvtørt storopgør.

1-1.

Spilforslag:
Uafgjort til odds 3.36 ved NordicBet. Husk, at odds kan ændre sig løbende.