Video : Tipsbladet
EM

Spansk juvel har taget sine lektier med til EM

Lamine Yamal har flere forskellige arbejdsopgaver under EM-slutrunden i Tyskland, hvor han ikke kun er kommet for at spille fodbold.

Lamine Yamal er en alder af blot 16 år den yngste spiller til EM-slutrunden i Tyskland.

Faktisk kan Barcelona-teenageren slå rekorden som den yngste spiller til at komme på banen til et EM, hvis han bliver bragt i spil for det spanske landshold under slutrunden, som det forventes, at han gør. 

I øjeblikket er det polske Kacper Kzlowski, der sidder på den rekord, da han fik EM-debut til seneste slutrunde i en alder af 17 år og 246 dage, men han er stærkt efterfulgt af Real Madrid-stjernen der fik EM-debut i selvsamme slutrunde i en alder af 17 år og 349 dage.

De fleste 16-årige har travlt med skolearbejde og lektier i den alder, og selvom Lamine Yamal lever en lidt anden tilværelse end de fleste jævnaldrende, har han stadig taget sine lektier med til slutrunden i Tyskland.

Det spanske stortalent har fået et lille gennembrud i denne sæson for FC Barcelona, hvor han har været en af de mest fremtrædende og iøjenfaldende spiller på et hold, der i store perioder har haft det svært. 

Alene i La Liga er det blevet til fem mål og syv assists fra Lamine Yamal, der kun har misset en enkelt kamp set over hele sæsonen i både La Liga og Champions League.

Spanien indleder deres EM-slutrunde med en kamp mod Kroatien på mandag klokken 18:00, hvor forventningen i flere spanske medier er at Lamine Yamal er at finde i startopstillingen. 

Lamine Yamal fylder 17 år den 13.juli.