Video : Tipsbladet
EM

Stor Højlund-ros: Så I kick off?

Rasmus Højlund lider lige nu under de manglende mål, men han bidrager på mange andre måder, og det fremhævede landstræner Kasper Hjulmand også dagen efter England-kampen.

FREUDENSTADT (Tipsbladet): Positive vinde blæser lige nu over det danske landshold, efter man torsdag formåede at levere en stærk indsats mod England, der kastede et enkelt point af sig. 

Men malurt i bægeret er, at angrebsstjernen Rasmus Højlund atter var uskarp nær det engelske mål. 

Ikke en eneste afslutning kunne han notere sig for, og han har foreløbig blot afsluttet en enkelt kamp under slutrunden. At han så heller ikke har scoret i seks landskampe i træk kan vække en smule bekymring.

Efterfølgende erkender Kasper Hjulmand, at de manglende mål er noget, der trykker lidt. 

- Hver eneste gang vi har mulighed for at slå et indlæg, så er han der. Han lider lidt under de manglende mål, og servicen til ham ikke kommer ind, siger Hjulmand. 

Men landstræneren slår fast, at han er meget tilfreds med Højlunds indsats mod England af flere årsager. 

- Han laver en kæmpe indsats! Så I kick off? Han blæser ind i Trent og smasker ind i John Stones... Så er vi lige som i gang, lyder det fra Hjulmand, som fortsætter:

- Han er en pain in the ass at spille imod gennem hele kampen. Han presser som en maniac.

Landstræneren påpeger, at Rasmus Højlund skal strække spillet dybt, så der kommer mere plads til de danske spillere, og det lykkedes han med mod England. 

Blandt andet kan det give plads til langskud, hvilket viste sig som et stærkt våben ved Morten Hjulmands forrygende udligning. Ser vi længere frem, så kan langskuddene give grobund for flere muligheder for Højlund, da modstanderne så skal fokusere på noget andet.

- Når det nu ser ud som om, at der bliver scoret så mange mål på de langskud, og vi også gør det, så læg mærke til anden gang, Morten sparker. Der går de ud i kødet på ham. Havde han spillet en lille bold til Rasmus, var han helt fri. De begynder at komme ud nu, og det kan måske åbne op for Rasmus.

- Han gør et kanon stort stykke arbejde, og en af de ting, der gør, at vi får den plads foran, er fordi Rasmus trykker, understreger Hjulmand. 

Rasmus Højlund blev udskiftet midtvejs i anden halvleg mod England. I stedet for kom Yussuf Poulsen på banen.