• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
EM Lasse Sylvest Mikkelsen

Store følelser på spil: Bange for stemmen knækkede

Foto: Getty Images

Stemningen fra Parken torsdag aften sidder stadig i den danske forsvarsspiller Jannik Vestergaard.

Af Lasse Sylvest Mikkelsen

Torsdag aften blev de danske spillere båret frem af et fantastisk publikum i den danske nationalarena, der gav den alt, hvad remmer og tøjler kunne holde.

Det blev i den grad også bemærket på banen, hvor Jannik Vestergaard var ny mand i startopstillingen.

- Det var helt særligt. Det er en støtte og en opbakning, jeg ikke har mærket før. Der var noget elektrisk i luften, og det betød ekstremt meget.

- Jeg synes, det var noget, vi kunne mærke på hinanden og på os selv, og jeg tror også, at folk, der så kampen, kunne mærke det på os. Det var en kæmpe oplevelse, der betyder langt mere, end vi måske tror, fortæller han på til TV3 Sport.

Men det var ikke kun i Parken, at stemningen var euforisk. Det begyndte allerede, da spillerbussen forlod landsholdslejren i Helsingør.

- Det var overvældende. Da vi forlader Helsingør er der mennesker på begge sider af vejen hele vejen ude af byen, og det efterlader da en lille klump i maven, og under hymnen skulle jeg da ikke synge for kraftfuldt, for så tror jeg stemmen var knækket et par gange, lyder det fra Jannik Vestergaard, der også fortæller, at spillerne havde forsøgt at forberede sig på netop stemningen inden kampen.

- Vi havde talt om på forhånd, at der ville komme følelser, og at vi skulle forsøge, om vi ikke kunne kanalisere det om til energi, og baseret på især vores første halvleg og kampen generelt så synes jeg, det lykkedes meget godt, vurderer han.

Jannik Vestergaard fortæller, at landsholdsspillerne i den grad har mærket den enorme opbakning, de har fået fra fans og kollegaer rundt om i udlandet, og det blev i den grad kanaliseret ud på banen torsdag.

- De sidste par dage er der sket nogle ting, som har sat det hele lidt i perspektiv, og det, jeg så på banen, var en flok unge mænd, der brændte for at spille fodbold og Danmark, og jeg kunne ikke forestille mig en bedre måde at vise det på end at være modig og tage tyrene ved hornene. Det er også langt sjovere at spille fodbold på den måde.

Trods den store præstation mod verdensranglistens nummer et, så var det en blandet form for ærgrelse og opmuntring, der fyldte kroppen efter kampen. 

- Det er typisk svært at sove efter aftenkampe, men i går var særlig svært. Vi ville godt have haft et resultat, der kunne reflektere den følelse, som vi havde i kroppen efter en fantastisk præstation, men vi sad alligevel og var glade og stolte over det, vi leverede. Og vi ved også med os selv, at hvis vi kan finde det niveau, så er turneringen heller ikke slut for os.

Danmark møder Rusland på mandag klokken 21.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020