Video : Tipsbladet
EM

Stort forsvar af Højlund: Undervurder det ikke!

Yussuf Poulsen forsvarer Rasmus Højlund, som ikke har scoret i seks landskampe, og som heller ikke var farlig i deleren mod England.

FRANKFURT (Tipsbladet): Seks landskampe i 2024 - nul mål.

Det er de tørre fakta, som lige nu sværmer om Rasmus Højlund. 

Torsdag kom han heller ikke på måltavlen mod England, som Danmark via energi og flot spil fik 1-1 imod, og Højlunds manglende mål var efterfølgende et tema, som Yussuf Poulsen skulle forholde sig til i mixed zone. 

Men Yussuf Poulsen er ikke bekymret for, at Rasmus Højlunds måltørke på landsholdet, og at han torsdag end ikke havde en målchance. Han bidrog nemlig på en helt anden måde, som mål og afslutninger ikke siger meget om. 

- Det er ikke fordi, at han har brændt kæmpe chancer. Lad os sige det sådan. I dag var det ikke ham, der kom til chancer. Det var andre, og sådan er det nogle gange.

- Man skal bare ikke undervurdere, hvor vigtigt det er for et hold, som spiller mod et hold som England, der muligvis er Europas bedste hold, at alle gør deres del af arbejdet for at skabe chancer og forsvare målet, siger Yussuf Poulsen og fortsætter:

- Der var Rasmus dygtig i dag, og bedre end han har været tidligere, hvis jeg skal være helt ærlig.

Rasmus Højlund var involveret i en masse dueller mod englænderne. Foto: Alamy

Yussuf Poulsen mener blandt andet, at Højlund skaber plads til holdkammeraterne, hvilket man ikke må underkende. 

- Man skal også have en afslutning for at score mål, og jeg tror ikke, at Rasmus har en afslutning i dag, fordi han ikke kommer frem til det, fordi han skaber plads til nogle andre, siger Yussuf Poulsen, inden han finder en munter tone frem.

- I dag har han 100 procent på de nul chancer, han havde.

Han er sikker på, at Danmarks ubestridte angrebsstjerne nok skal komme på måltavlen ved denne slutrunde. Det kan Rasmus Højlund passende gøre på tirsdag, når Danmark møder Serbien i gruppespillets sidste kamp.