Sverige blev U/21-europamestre efter straffespark
EM

Danmarks banemænd tog sejren i finalen over Portugal og vandt dermed U/21-EM efter straffespark.

Det danske U/21-landshold troede, at de fik en fordel ved at møde Sverige i EM-semifinalen. Men det skulle vise sig, at de i virkeligheden mødte de kommende europæiske mestre.

Det blev afgjort, da de unge svenskere holdt Portugal fra måltavlen gennem 120 minutter i finalen og sikrede sig titlen på straffespark.

Portugiserne startede ud med at fortsætte deres overbevisende niveau fra semifinalen mod Tyskland, som de vandt med hele 5-0.

De pressede svenskerne godt tilbage, og det blev rigtig farligt efter syv minutter, da Portugal fik et frispark kort udenfor feltet. Sergio Oliveira tog tilløb og sparkede direkte på den svenske overligger. Så havde Portugal lagt linjen.

De dominerede første halvleg, hvor de danske drenges banemænd ikke fik mange chancer. Den største kom efter ti minutters spil på et svagt hovedstød, der ikke for alvor blev farligt, og halvlegen endte uden mål.

Kort efter pausen var der flere gode muligheder til begge hold og især til Sverige. Isaac Kiese Thelin headede et indlæg ned for fødderne af John Guidetti, som halvflugtede bolden lige over overliggeren.

Ti minutter senere tog Portugals Robin Quaison et fint skud, der på farlig vis knækkede i luften foran Patrik Carlgren i det svenske mål, men han fik styr på skuddet. Kort efter havde Luri Medeiros hurtige fødder i højre side, og med et ryk ind i banen skød han mod det lange hjørne og kunne se bolden gå snert forbi målet.

Fire af Sveriges syv hidtidige mål var scoret efter det 83. minut, og i det 85. minut fik Sverige den gyldne chance, der kunne afgøre kampen. Efter lidt klumpspil i det portugisiske felt fik John Guidetti bolden med sig og kun målmanden stod i vejen for en føring.

Men Portugals målmand formåede at få en handske på bolden, og dermed sluttede også anden halvleg uden mål.

Det samme gjorde sig gældende i tillægstiden, hvor begge hold kom frem til chancer uden at bruge dem ordentligt, og dermed skulle mesterskabet afgøres på straffespark.

Begge hold scorede på deres to første spark, mens Portugals Ricardo Esgaio misbrugte det tredje forsøg. Det betød dog ikke så meget, da Abdulrahman Khalili brændte det fjerde svenske skud.

Victor Lindelöf scorede sikkert på det femte svenske skud, og dermed var det op til William Carvalho at holde Portugal inde i kampen. Men hans spark tog Patrik Carlgren sig sikkert af, og derfor kunne han spurte i retning af sine jublende lykkelige holdkammerater, der overraskende kunne kalde sig europamestre.