Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
EM

Vil du til EM i Tyskland? Sådan kommer du afsted

Danmark spiller ikke langt væk hjemmefra, når der er EM til sommer, men det kan alligevel blive en dyr fornøjelse, hvis man vil følge de danske drenge under slutrunden.

Danmark er blandt de nationer, der skal dyste ved EM-slutrunden i Tyskland til sommer, og Kasper Schmeichel og kompagni ventes at få massiv opbakning fra medrejsende danskere syd for grænsen.

De danskere, som planlægger at tage afsted, må dog formentlig gå lidt på kompromis med sommerferiebudgettet. 

For selv om der ikke er langt til Tyskland, skal der alligevel tages et dybt spadestik i pengetanken, hvis man vil benytte sig af ét af de rejseselskaber, der tilbyder en pakkeløsning til Danmarks kampe ved EM.

Tipsbladet giver dig her et overblik over nogle af mulighederne.

LA Travel:

Hos LA Travel kan man købe flere forskellige pakker alt efter, om man ønsker at se en, to eller tre danske gruppekampe. Går man efter fuld plade, som er tre kampe og 11 overnatninger, skal man punge ud med knap 55.000 kroner pr. mand. Kan man nøjes med eksempelvis at se Danmarks første EM-kamp, er prisen 16.495 kroner. 

- Lige nu oplever vi en ret lille aktivitet, men vi forventer naturligvis, at der kommer gang i salget, når Danmarks modstandere er kendte, og det står klart, i hvilke byer kampene spilles, siger Ronnie Hansen, der er salgsleder hos La Travel, til Tipsbladet.

Travel Sense:

Travel Sense er officiel rejseleverandør for DBU, og selskabet tilbyder to pakker - en pakke, hvor man er sikret kampbilletter, og en pakke, hvor man ikke er.

Pakkerejsen, som er inkl. UEFA Hospitality billetter, er inkluderet flybillet og hotel, og den anden pakke er ligeledes med fly og hotel, men her skal man selv på jagt efter billetter. 

Travel Sense oplyser til Tipsbladet, at man på nuværende tidspunkt ikke har det fulde overblik over, hvad de to pakker kommer til at koste. Det vides først, når gruppekampene er endeligt fastlagte. 

Landsholdsrejser.dk

Landsholdsrejser.dk er ligeledes officiel rejsepartner for DBU.

Direktør Nicolai Bryde Nielsen fortæller til Tipsbladet, at man kommer til at arrangere busser til samtlige af Danmarks kampe, og der vil være mulighed for overnatning i Tyskland, hvis man ønsker det. Billetten til de danske kampe skal man selv anskaffe sig hjemmefra.

Nicolai Bryde Nielsen fastslår, at han forventer mange busture med feststemte fodboldfans, og han har ligeledes en forvetning om, at mange fodboldglade danskere vil tage til Tyskland uden at have en billet til kampene, men blot for at være en del af EM-festen i de tyske gader. 

Han forventer, at prislejet er mellem 1.000 og 4.000 kroner pr. tur. 

Spies

Også Spies er officiel rejsepartner for DBU, men bureauet har endnu ikke meldt noget ud om rejserne til sommerens EM-slutrunde i Tyskland. Spies er ikke vendt tilbage på Tipsbladets henvendelse. 

Billetter til Danmarks kampe
Hvis man ikke allierer sig med et rejseselskab, er der naturligvis mulighed for at planlægge turen selv. Det kan være, man ønsker at flyve til Tyskland, men der er også den mulighed, at man smækker klaphatten og landsholdstrøjen om på bagsædet af bilen og selv kører mod syd.

Ens for alle løsninger er naturligvis, at man helst skal have fingrene i en billet, hvis EM-feberen for alvor skal stige til kogepunktet - og det er ikke helt nemt. 

DBU oplyser, at det efter selve lodtrækningen i Hamborg vil blive afklaret, hvor mange billetter UEFA kommer til at uddele til hvert enkelt forbund. På forhånd er der dog opstillet en række kriterier for de danskere, der gerne vil have billetter gennem DBU:

- 45% af billetterne pr. kamp går til de fans med flest loyalitetspoint i ForDanmark.
Her kan fans købe to billetter pr. person til ALLE tre kampe. Dvs. at man kan tage en ven med - også selvom denne ikke er en del af loyalitetsprogrammet. Man skal have et aktivt abonnement for at være med i lodtrækningen.

- 45% af billetterne pr. kamp går efter en vægtet lodtrækning hvor hvert 10 loyalitetspoint giver et lod i bowlen. Fx 170 point = 17 lodder, 20 point = 2 lodder. Altså, jo flere point, jo flere lodder i puljen og jo større chance for billetter.
I denne lodtrækning får man kun mulighed for at købe billetter til én af kampene. Man kan købe to billetter pr person til én kamp. Ligesom ovenfor kan man tage en ven med - også selvom denne ikke er en del af loyalitetsprogrammet. Man skal have et aktivt abonnement for at være med i lodtrækningen.

- De resterende 10% af billetterne pr. kamp går i lodtrækning. Her kan alle købe - også fanklubmedlemmer. Man kan købe to billetter pr person til én kamp.

Foruden den pulje af billetter, der gives til de enkelte forbund, er det UEFA, der håndterer billetsalget - disse billetter finder du her.