Video : Tipsbladet
EM

Jon Dahl ærgrer sig: Det gør ondt

Det gør ondt på Jon Dahl Tomasson, at hans svenske landshold ikke er en del af sommerens slutrunde, fortæller han.

Jon Dahl Tomasson har været landstræner for Sverige siden marts, og det er derfor ikke ham, der har haft ansvaret for, at svenskerne ikke er med til den nuværende EM-slutrunde. Alligevel er det noget, som går ham på.

Det fortæller han i et interview med Fotbollskanalen, hvor Tomasson fortæller om, hvordan det er ikke at deltage.

- Man vil altid være involveret. Dette er en fantastisk turnering. Alle de bedste lande er her. Det føles trist, at Sverige ikke er på dette niveau i øjeblikket. Vi bygger noget nyt. Vi er lige begyndt på det, siger han og fortsætter:

- Men det gør ondt, når et land som Sverige misser et mesterskab. Det gør ondt. Men resultaterne lyver aldrig, og det er selvfølgelig en tendens, vi forsøger at ændre. Vi forsøger at implementere en ny spillestil, vi tester spillere i forskellige positioner, vi lærer spillerne at kende, og vi søger efter svar, lyder det fra Jon Dahl Tomasson.

Selv følger Tomasson også godt med i turneringen, hvor han er imponeret over det, som landsholdene er kommet med.

- Der har været en fantastisk attitude fra mange hold. En meget positiv attitude. Der har ikke været nogen 0-0-kampe indtil videre, og normalt er der mange, siger han og tilføjer:

- Nogle mesterskaber gennem årene har vi kaldt kedelige, men jeg synes ikke, at dette har været kedeligt. Der har været åbne kampe, mange mål og nogle fantastiske langskud, der er blevet til mål, fortæller den danske træner.

Endelig løfter han også en pegefinger mod at kalde hold som Serbien og Danmark for svage i øjeblikket, da de trods alt er med til EM, og derfor kan man ikke kalde dem sådan noget.