EM

Total dansk EM-katastrofe? Det her giver håb

Det var ikke nogen god 2. halvleg af det danske landshold i 1-1-kampen i Stuttgart, men helt håbløs var kampen trods alt ikke for Kasper Hjulmands udvalgte.

Det danske landshold har sat sig selv under hårdt pres med 1-1 i EM-åbningskampen mod Slovenien.

En god dansk 1. halvleg sandede til i 2. halvleg, da det danske hold ikke formåede at finde et modsvar til slovenske justeringer, der tippede kampen over i den undertippede lille nations favør.

Nu venter to svære kampe med Danmark som klar underdog mod England og en afsluttende gyser mod Serbien, der kunne have snuppet et point i den sene søndagskamp mod England, og i den kamp lignede et hold med højere topniveau og bedre individualister end slovenerne.

Men ikke alt var helt sort i sort for det danske hold, der faktisk skabte en del chancer.

Således viser denne gennemgang af Expected Goals-statistikken fra de første tre dage ved EM, at Kasper Hjulmands hold egentlig skabte en fornuftig mængde chancer.

Især Rasmus Højlunds chance alene med Jan Oblak i 2. halvleg trækker op sammen med Eriksens scoring, mens også Jonas Wind og Jannik Vestergaard kom til afslutninger, der ratede højt i Expected Goals.

Og så kan danskerne ærgre sig over Sloveniens scoring, der i data-efterbehandlingen normalt kun ville have 0,8 procents chance for at ind fra den afstand og vinkel, mens Andraj Sporar til gengæld havde et par direktører i feltet.

Danmarks to kommende modstandere England og Serbien neutraliserede i høj grad hinanden efter en god engelsk start i Frankfurt med en sprudlende Bukayo Saka.

Det vil dog være en fejlanalyse af de helt store dermed at tro ud fra søndagens sene kamp, at England og Serbien derfor ikke kan skabe betydeligt flere chancer i kampene mod Danmark, der næppe bliver lige så fastlåste, som Gareth Southgate valgte at gøre spillet i 1-0-sejren.