Video : Tipsbladet
EM

Trist og tom Gravesen: Vi ser et skræmt landshold

Tipsbladets EM-ekspert Thomas Gravesen sidder tilbage med en tom følelse i kroppen efter en slutrunde, som ifølge den tidligere landsholdsstjerne har været skuffende.

Efter fire kampe er EM i Tyskland et afsluttet kapitel for Danmark. 

Tre uafgjorte og et nederlag blev det til, og efter lørdagens 2-0-nederlag til Tyskland i ottendedelsfinalen er Tipsbladets EM-ekspert Thomas Gravesen i et decideret trist humør. 

- Jeg sidder med en tom følelse. En skuffet følelse. Modløsheden stråler ud af de her spillere. Jeg er trist. Jeg sidder med en tom følelse inde i kroppen, når jeg sidder og ser det her, lyder det fra Thomas Gravesen. 

Ifølge den tidligere landsholdsprofil manglede der både vilje og kvalitet i det danske spil. 

- Jeg synes, at vi får skabt nogle okay chancer, men jeg mangler kvalitet. Jeg mangler simpelthen kvalitet i de helt afgørende situationer. Vi er ikke skarpe nok, vi er ikke ærgerrige nok og vi er ikke grådige nok oppe foran, siger Thomas Gravesen og fortsætter:

- Jeg synes også, at mange af spillerne er for passive, når det gælder om at få scoret mål. Vi investerer ikke nok i at løbe de der helt sindssygt hårde meter, der gør, at vi kommer frem til chancerne.

Jeg synes overhovedet ikke, at der har været nogen fremskridt siden Qatar. Vi ser et skræmt landshold. Vi ser en skræmt landstræner, der spiller sit hold med livrem og seler, og som ikke lader dem sprudle. Han slipper dem ikke løs.

Thomas Gravesen
Tipsbladets EM-ekspert

Et af de helt store problemer var Danmarks forudsigelighed og manglende kreativitet, lyder det fra 'Graver'. 

- Vi står rigtigt fint på banen, og vi løber i de områder, vi har fået tildelt. Men der er ikke nogen, som lige pludselig laver noget overraskende eller skaber rum til medspilleren. Vi så meget, meget få spillere, der gjorde de her ting. Jeg ser passivitet fra de danske spillere, som i store dele af kampen løber rundt i de tyske trekanter.

Kasper Hjulmand rasede efter kampen over dommer Michael Oliver, men Thomas Gravesen savnede et andet fokus fra Danmarks landstræner. 

- Kasper Hjulmand vælger at analysere en helt masse dommerregler og de her ting, men der kommer ikke noget fra ham, hvor han siger, at det var det og det, som vi forsøgte. Og de spillere, der kommer ind, gør heller ikke nogen forskel, siger Thomas Gravesen. 

Hvordan vil du se tilbage på den her EM-slutrunde, som ender uden en dansk sejr?

- Det er skuffende. Jeg vil ikke bruge større ord. Jeg synes overhovedet ikke, at der har været nogen fremskridt siden Qatar. Vi ser et skræmt landshold. Vi ser en skræmt landstræner, der spiller sit hold med livrem og seler, og som ikke lader dem sprudle. Han slipper dem ikke løs, siger Thomas Gravesen og fortsætter:

- Jeg ser ikke, at det er et landshold, der er fyldt med energi. Vi ser hver gang efter en kamp landsholdsspillere, der går med hovedet nedad. Vi ser landsholdsspillere uden udstråling og uden energi.

Thomas Gravesen mener, at Danmark har leveret en skuffende EM-slutrunde. Foto: Alamy

Trist og tom
Tipsbladets EM-ekspert mener, at det er på sin plads at stille spørgsmålstegn ved, om de danske landsholdsspillere fik efterladt det indtryk, de havde håbet på under denne slutrunde. 

- Jeg er trist på spillernes vegne, for det her er en kæmpe, kæmpe mulighed. Det er en kæmpe begivenhed at spille europamesterskab. Jeg er trist. Jeg er tom.

- Nu har de her spillere fået fire kampe til EM, hvor spørgsmålet er: Har I efterladt alt det, som I gerne ville hernede? Har I leveret det indtryk, som I ville? Har I givet alt, hvad I havde I jer? Det stiller jeg kæmpe spørgsmålstegn ved. Jeg synes jo, at der burde være noget mere i de her spillere, lyder det fra Thomas Gravesen. 

Nu har Danmark spillet to slutrunder i træk uden en sejr. Bør det være slut for Kasper Hjulmand som landstræner?

- Der er gået 10 minutter siden kampen blev spillet færdig, så jeg synes, at vi er nødt til at se, hvad der kommer til at ske i de nærmeste par dage, før vi skal til at snakke om det. Jeg vil gerne have lov til at sove lidt på det, og jeg vil gerne se kampen en gang mere.

- Jeg synes, at holdet har skuffet. Kasper Hjulmand har skuffet. For mig at se er der bare mange, mange ting, som det her landshold og den her landstræner skal gøre bedre, lyder det afslutningsvist fra Thomas Gravesen. 

Kasper Hjulmand gav efter 2-0-nederlaget til Tyskland et interview, hvor landstræneren rasede over det straffespark, som tyskerne fik tilkendt. Det kan du læse om HER