18+ | Spil ansvarligt –  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet – Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening
Video : Tipsbladet
EM

Tyrkiet - Georgien

EM's Gruppe F åbner med et naboopgør, når Tyrkiet ramler sammen med EM-debutanterne Georgien på Signal Iduna Park i Dortmund.

Kampfakta:
Kampstart: Tirsdag klokken 18:00
Spillested: Signal Iduna Park, Dortmund
Dommer: Facundo Tello, Argentina
På TV: TV2 Sport X

Holdnyt:
Tyrkiet:
Spiller for spiller har det tyrkiske landshold nærmest alle dage set spændende ud, men præstationerne som hold og samlet enhed har ofte ladet en hel del tilbage at ønske.

Derfor har det også været småt med succesen for den fodboldfanatiske nation i de seneste år, og vi skal således helt tilbage til 2008 for at finde seneste slutrunde, hvor tyrkerne spillede sig videre fra gruppespillet.

Tyrkiets seneste slutrunde i 2021 endte i gedigen skuffelse med nederlag i alle tre gruppekampe til henholdsvis Italien, Wales og Schweiz, men så galt går det næppe igen.

Tyrkerne har nemlig set stærke ud siden den italienske træner Vincenzo Montella overtog tøjlerne tilbage i september sidste år, og endte således som etter i kvalifikationen foran ellers habile Kroatien og Wales.

Montella råder over et ungt og talentfuldt landshold, som udgøres af spillere fra de største tyrkiske klubber, krydret med international klasse fra blandt andre Inters Calhanoglu, og de to offensive supertalenter Guler og Yilmaz fra Real Madrid og Juventus.

På de gode dage kan Tyrkiet spille op med de fleste - udmærket illustreret ved testsejr over Tyskland, 0-0 mod Italien og sejr over Kroatien i kvalen.

Som vi så det med 6-1 nederlaget til Østrig i testkampen fra marts, er det lave bundniveau til gengæld fortsat lidt af en akilleshæl for den talentfulde fodboldnation.

Men med en forholdvis overkommelig gruppe med Georgien, Tjekkiet og Portugal, skal der være fine muligheder for at Tyrkiet kan spille sig videre fra gruppespillet for første gang siden 2008. 

Georgien:
Det var fuldkommen fabelagtige scener, som udspillede sig i Tbilisi tilbage i marts, da Georgien efter et decideret drama spillede sig til sin første slutrunde nogensinde med en sejr på straffespark over Grækenland i den afgørende playoff-kamp.

Sejren sendte det lille land mod øst i ren fodboldekstase, og de georgiske spillere strøg fluks ind i historiebøgerne. Nu er spørgsmålet så, om landsholdet kan lægge yderligere på i forhold til den allerede opnåede legendestatus?

Det er der ikke umiddelbart noget, der tyder på. Dels er georgierne helt grønne på den store slutrundescene, og dels var EM-kvalifikationen ikke mere imponerende end som så.

Georgien endte blot som nummer fire ud af fem hold i kvalifikationen, hvor det i øvrigt kun blev til sejre mod gruppens prygelknabe Cypern, mens Norge, Skotland og Spanien viste sig som for store mundfulde i det store regnskab.

På hjemmebane viste georgierne sig dog fint frem. Blandt andet med uafgjort mod både Norge og Skotland, ligesom det blev til hjemmesejre over Luxembourg og Grækenland i playoff-kampene.

I Tyskland bliver det selvfølgelig ikke til nogle hjemmekampe, og derfor forventes Georgien også at få det svært.

Både Tyrkiet og Tjekkiet er omvendt ikke så skrækindjagende, at Georgien er helt uden chancer, og da slet ikke hvis superstjernen fra Napoli Kvicha Kvaraktshkelia rammer niveau.

Karantæner:
Tyrkiet: Ingen
Georgien: Ingen

Bud på startopstillinger:
Tyrkiet (4-2-3-1): Gunok - Ayhan, Demiral, Bardakci, Kadioglu - Ozcan, Calhanoglu - Guler, Yildiz, Akturkoglu - Yilmaz

Georgien (3-5-2): Mamardashvili - Kverkvelia, Kashia, Dvali - Kakabadze, Kiteishvili, Kochorashvili, Shengelia, Chakvetadze - Kvaratskhelia, Mikautadze

Dom:
Det bliver med stor sandsynlighed Tyrkiet, som kommer til at sidde på initiativet i tirsdagens naboopgør mod Georgien, som ynder at stå dybt og satse på omstillinger.

Tyrkerne så gode ud lige da Montella overtog roret tilbage i september, men de seneste testkampe har sået lidt tvivl om deres reelle niveau.

Tyrkiet har det med at præstere som nat og dag, så selvom de spiller for spiller bør være Georgien klart overlegne, kan opgøret blive tættere end ventet.

Med fremragende offensiv kvalitet i Calhanoglu, Guler, Yildiz m.fl. bør Tyrkiet gøre nok til at snuppe tre point, men kontrastærke Georgien kan sagtens ende med at bide godt fra sig.

2-1 til Tyrkiet. 

Spilforslag:
Tyrkiet vinder til odds 1.73 ved bet365. Husk, at odds kan ændre sig løbende.