Video : Tipsbladet
EM

Tyskland - Ungarn

Tyskland kom flyvende fra start med en 5-1 sejr over Skotland i EM-åbneren. Fortsætter EM-værterne de fine takter mod Ungarn onsdag aften?

Kampfakta:
Kampstart: Onsdag klokken 18:00
Spillested: MHPArena, Stuttgart
Dommer: Danny Makkelie, Holland
På TV: DR1

Holdnyt:
Tyskland:
EM-værterne fra Tyskland kom til slutrunden ovenpå et uhyre skuffende VM i 2022, hvor det blev til exit allerede i gruppespillet, mens det samme år i Nations League blot blev til én sejr ud af seks mulige.

Derefter har den stået på testkampe for værstnationen i halvandet år med resultater af noget blandet karakter, og man kunne derfor godt have sin tvivl om ‘’Die Mannschafts’’ reelle niveau anno 2024.

Men den tvivl fik Nagelmanns mandskab i den grad gjort til skamme i EM-åbneren mod Skotland.

Man kan argumentere for, at det var på en lidt billig baggrund mod de tunge skotter, men ikke desto mindre leverede tyskerne på en særdeles høj klinge hele kampen igennem.

Kroos dikterede spillet fra midten, de unge superstjerner Wirtz og Musiala boltrede sig, angriberne Havertz og Fullkrüg fandt begge vej til netmaskerne, og det hele endte i en overbevisende 5-1 sejr. I øvrigt den største sejr i en EM-åbningskamp nogensinde.

Perfekt start på EM for Tyskland.

Hvis værterne kan levere på samme niveau mod Ungarn onsdag aften, bør der ikke blive problemer med at sætte tre point mere ind på kontoen, og hvis Schweiz som forventet vinder deres kamp mod Skotland, vil der i sidste spillerunde vente et spændende opgør om Gruppe A’s førsteplads.

Ungarn:
Spiller for spiller er Ungarn ikke det mest skræmmende landshold ved slutrunden, og på nær Liverpools Szoboszlai er det småt med profiler fra allerøverste hylde.

Det på trods har italienske Marco Rossis mandskab leveret fremragende resultater i de seneste par år. Blandt andet i Nations League 2022, hvor det blev til to sejre over England, og fire point i to kampe mod netop onsdagens modstander Tyskland.

Ungarn gled forholdsvis ubesværet igennem EM-kvalifikationen uden at tabe en eneste kampe, og endte blandt andet foran Danmarks kommende modstander fra Serbien.

Derfor var der også en forventning om, at Ungarn måske kunne udgøre en af EM-slutrundens positive overraskelser.

Den positive overraskelse udeblev dog til en start med et 3-1 et fortjent nederlag til Schweiz, som i store dele af kampen var det bedste hold på banen.

Ungarerne var klart underlegne i første halvleg og gik til pause med 0-2, men kom bedre med efter pausen, hvor Varga scorede på en sukkerbold fra Szoboszlai.

Der nåede dermed at blive lidt spænding om udfaldet, men Ungarn kom aldrig for alvor tæt på udligningen, og til sidst lukkede og slukkede Schweiz ballet med en scoring til 3-1.

Dermed hænger chancerne for videre avancement allerede i en tynd tråd, og Ungarn skal derfor ud at jagte point mod Tyskland for at holde håbet i live inden sidste gruppekamp mod Skotland.

Karantæner:
Tyskland: Ingen
Ungarn: Ingen

Bud på startopstillinger:
Tyskland (4-2-3-1): Neuer - Kimmich, Tah, Rüdiger, Mittlestädt - Andrich, Kroos - Musiala, Gündogan, Wirtz - Havertz

Ungarn (5-2-2-1): Gulácsi - Fiola, Lang, Orban, Szalai, Kerkez - Nagy, Schafer - Sallai, Szoboszlai - Varga

Dom:
Ungarn blev i store dele af første gruppekamp domineret af et velspillende schweizisk landshold, og det bliver næppe meget nemmere, når de onsdag skal op imod de tyske EM-værter.

Nagelsmanns tropper leverede en forrygende EM-åbner mod Skotland, og hvis de kan ramme samme niveau denne gang, bør der ikke blive tvivl om udfaldet. 

Forventningen er, at Tyskland kommer bragende ligesom i første kamp, og det pres forestiller jeg mig ikke, at Ungarn kan stå imod.

Tysk dominans, halvlegsføring, og slutresultat på 3-1.

Spilforslag:
Tyskland vinder første halvleg odds 1.67 ved bet365. Husk, at odds kan ændre sig løbende.