18+ | Spil ansvarligt –  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet – Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening
Video : Tipsbladet
EM

Ungarn - Schweiz

Ungarn og Schweiz åbner deres EM-eventyr med duel i Köln lørdag eftermiddag. Schweiz er knebne favoritter, men det ser meget jævnbyrdigt ud.

Kampfakta:
Kampstart: Lørdag klokken 15:00
Spillested: RheinEnergie-Stadion, Köln, Tyskland
Dommer: Slavko Vinčić
På TV: TV2 Sport X

Holdnyt:
Ungarn
Efter 30 års ørḱenvandring fra 1986 til 2016 uden deltagelse i en eneste slutrunde er Ungarn vendt tilbage på slutrundescenen.

De var med i 2016 og 2021, og nu er de med for tredje gang på stribe. I 2016 gik de videre som gruppevinder foran Portugal, Østrig og Island.

I 2021 var de bare seks minutter fra at gå videre fra en dynamitpulje med Frankrig, Portugal og Tyskland.

Ungarn kommer til slutrunden med ét nederlag i deres seneste 16 kampe, og det var i en trods alt relativt ubetydelig testkamp mod Irland, der scorede sejrsmålet til 2:1 i kampens overtid.

Ungarn hviler på en stabil og hårdtarbejdende stamme af solide folk som den erfarne keeper Gulacsi, der sammen med forsvarsstyrmanden Willi Orban spiller i RB Leipzig.

Holdets helt store stjerne er Liverpools Dominik Szoboszlai, der for alvor har foldet sit ubestridelige talent ud efter skiftet til Premier League - han kom i øvrigt også fra RB Leipzig.

Fem sejre og tre uafgjorte i kvalpuljen til slutrunden sikrede Ungarn førstepladsen i deres gruppe foran Serbien, som de slog i begge møder.

Historisk har Ungarn krammet på Schweiz med 30 sejre i de 46 foregående indbyrdes kampe, men det er kun blevet til én sejr og to uafgjorte i de seneste ni møder, så overtaget er måske netop historisk.

Schweiz
Det har været en udbytterig sæson på klubplan for flere af profilerne hos Schweiz.

Keeper Yann Sommer vandt Scudettoen i Serie A med Inter, mens Manuel Akanji snuppede det engelske mesterskab med Manchester City.

Granit Xhaka blev tysk mester med Bayer Leverkusen og tre mand - Remo Freuler, Michel Aebischer og Dan Ndoye var med til at sikre overraskende CL-billetter til Bologna i Serie A.

Holdet er stadig i høj grad afhængigt af Xherdan Shaqiris narrestreger offensivt, men det defensive fundament for holdet er solidt i sig selv med Sommer som sikker sidste skanse og CL-finalisten Gregor Kobel lurende på bænken, hvis Sommer går sin karrieres efterår i møde.

Schweiz er gået videre fra gruppespillet ved de seneste to slutrunder. I 2021 slog de endda Frankrig i ottendedelsfinalerne og måtte først neje sig, da de løb ind i Spanien i kvartfinalen.

De drømmer sikkert om mere playoff og endnu en kvartfinale i alpelandet, men de kan komme til at mangle offensiv power.

Forhåbningerne hviler på Shaqiris kreatør-evner og på Breel Embolo, Ruben Vargas og måske Zeki Amdouni som afsluttere.

Schweiz havde en besynderlig kval-gruppe, hvor de fløj ud af startboksen og bankede Belarus og Israel samlet 8:0 i de første to kampe, men i de resterende otte vandt de kun to gange mod Andorra.

Ellers blev det til en håndfuld uafgjorte og et nederlag i den afsluttende kamp mod Rumænien, som betød, at Schweiz endte som nummer to. Ikke imponerende.

Det har deres testkampe siden nytår til gengæld været. To sejre og to uafgjorte og en score på 5:1.

De holdt både Danmark, Irland og Estland fra mål og indkasserede kun mod naboerne Østrig. Lidt mere imponerende.

Karantæner:
Ungarn: Ingen
Schweiz: Ingen

Bud på startopstillinger:
Ungarn (3-4-2-1): Gulacsi – Lang, Orban, A. Szalai – Nego, Nagy, Schäfer, Kerkez – Sallai, Szoboszlai – Varga

Schweiz (4-3-3) Sommer – Widmer, Akanji, Elvedi, Rodriguez – Freuler, Aebischer, Xhaka – Shaqiri, Amdouni, Vargas

Dom:
Schweiz bærer favoritrollen i dette opgør.

Kvaliteten hos spillere som Sommer, Akanji og Xhaka er utvivlsomt stor, men de vil blive mødt af et hårdtarbejdende ungarsk mandskab, og begge hold ved, at dette kan være den afgørende kamp i spillet om andenpladsen.

Ungarn har kun tabt én gang i deres seneste 16 kampe, mens Schweiz er noteret for ét nederlag i deres seneste 14.

To hold, der er svære at besejre, med meget på spil. Det ligner en klassisk åbnings-deler. 1:1.

Spilforslag:
X til odds 3,30 hos bet365. Husk, at odds kan ændre sig løbende.