Video : Tipsbladet
EM

United-stjerner driller Eriksen: Hvor er din søn?

Christian Eriksen glæder sig til EM-åbneren mod Slovenien søndag aften.

STUTTGART (Tipsbladet): Så er det lige om lidt!

Søndag indleder Danmark EM med et opgør mod Slovenien i Stuttgart, og det er en modstander, de rød-hvide kender særdeles godt. Danmark mødte som bekendt også slovenerne i kvalifikationen til slutrunden.

Men kvalifikation er én ting - noget andet er EM. 

Den danske stjerne Christian Eriksen forventer en svær kamp søndag aften, som naturligvis også bliver speciel for ham personligt. Ingen har selvfølgelig glemt, hvad der skete med Christian Eriksen ved seneste EM-slutrunde.

-- Alt, der rækker længere end en kamp, vil jo være bedre for mig end sidst, siger Christian Eriksen med et skævt smil og tilføjer:

- Det var et mål for mig at komme tilbage på det højeste niveau, da jeg fik at vide, at jeg stadig kunne spille fodbold. Det er tre år siden nu, og det er ikke glemt, hvad der skete, men det er ikke noget, der hæmmer mig. Jeg glæder mig bare til at spille.

Spille skal Christian Eriksen nok komme til mod Slovenien, men konkurrencen er hård på den centrale midtbane, hvor andre også byder sig til. Det gør ikke Manchester United-stjernen det mindste. 

- Der har altid været god konkurrence på midtbanen på landsholdet. Sådan er det på alle pladser, og det er lige præcis sådan, det skal være på et landshold. Det er kun sundt og positivt, siger Eriksen.

På lørdagens pressemøde i Stuttgart blev Christian Eriksen også spurgt ind til forholdet til Rasmus Højlund, der som bekendt er midtbanespillerens holdkammerat på både klub- og landshold. I et opslag på Instagram for nyligt kaldte Højlund Eriksen for "far".

- Han kalder mig far, fordi hver gang jeg går ind i et lokale i Manchester United, spørger alle, "hvor er din søn?", og så kommer han lige bagefter, siger Eriksen og fortsætter:

- Rasmus er en person med masser af humør, men han er én person på banen og en anden udenfor. Inde på banen er han utrolig ærgerrig, og der er ikke en finger at sætte på ham.

Der er kickoff klokken 18.00 i morgen.