Video : Tipsbladet
EM

Var klar til at bringe 'Zanka' i spil

Mathias 'Zanka' Jørgensen kunne meget vel have fået en rolle mod Slovenien.

FREUDENSTADT (Tipsbladet): Mathias 'Zanka' Jørgensen blev først meget sent udtaget til Danmarks EM-trup, men alligevel kunne han sagtens have fået minutter på CV'et, hvis tingene havde udviklet sig anderledes mod Slovenien søndag aften. 

For forsvarsspilleren var i spil til at komme ind fremfor Simon Kjær, hvis nu der var sket et eller andet med de tre forsvarsspillere Joachim Andersen, Andreas Christensen og Jannik Vestergaard undervejs i kampen. 

Det fortæller landstræner Kasper Hjulmand dagen derpå fra Danmarks træningslejr i Freudenstadt, da han bliver spurgt ind til Simon Kjærs tilstand. 

- Han står bedre og bedre, og han er begyndt at få lagt på i sin intensitet. Vi har bygget rigtig godt på ham.

- Det var lidt for tidligt (at bruge ham søndag, red.). Jeg havde nok sat 'Zanka' ind først, hvis der var sket et eller andet. Men med en god hård træning så begynder det at ligne, at han er, hvor han skal være, fortæller landstræneren. 

Han forventer, at Simon Kjær er i spil til at spille mod England på torsdag.

- Ja, det vil jeg tro, han er. Vi kører hårdt på igen i dag, og så ser vi. Jeg vil gætte på, han er i spil til England.

Foto: Alamy

Lettet over 'AC'
Der er ingen tvivl om, at det vil forøge Danmarks chancer for en sejr mod England betragteligt, hvis Andreas Christensen er helt fit. Barcelona-stopperen var med afstand Danmarks bedste i bagkæden mod Slovenien, men hans fysiske tilstand har været til debat op til slutrunden, og Hjulmand har tidligere talt om, at han skal doseres. 

I og med at Andreas Christensen spillede hele kampen mod Slovenien, så er det interessant at følge, hvor han står henne fysisk op til den store kamp mod England, men Kasper Hjulmand er ved godt mod. 

- Det så fint ud. Jeg har ikke lige hørt fra hele medical. De er i gang på hotellet med at gå dem alle igennem. En af de meget positive ting ved det her er, at 'AC' så fin ud.

Svaret er leveret med et smil fra Kasper Hjulmand, som tydeligvis er lettet over, at Danmarks største forsvarsprofil ikke fik nogle skavanker mod Slovenien.

Det er på torsdag, at Danmark møder England.