Foto: Getty Images
EM

Braithwaite: Vi kan vinde EM med mig på holdet

Martin Braithwaite banker i øjeblikket mål ind efter behag for Espanyol, og derfor forestiller han sig da også at gøre det samme for det danske landshold til EM i Tyskland til sommer.

Martin Braithwaite er topscorer i den næstbedste spanske række, hvor han har fundet målformen for Espanyol. 

Med under et halvt år til EM-slutrunden i Tyskland, er det da også det helt rigtige tidpsunkt at bevise sit værd overfor landstræner, Kasper Hjulmand. 

Den tidligere FC Barcelona-angriber har da også planer om at være en del af netop den slutrunde. Det fortæller han i et langt interview med B.T. 

- Jeg skal tilbage (på landsholdet, red), det er et must for mig. Det er det, jeg arbejder for hver dag. Jeg ved fra alle slutrunder, der har jeg præsteret. Statistisk set leverede jeg også gode præstationer til VM, selv om slutrunden var en stor skuffelse. Jeg fik ikke spilletid i den første kamp, kom så ind i pausen mod Frankrig og gjorde det så godt, at jeg startede inde i den sidste kamp mod Australien.

Og Martin Braitwaite vil ikke bare deltage ved slutrunden. Han vil også gøre sit for at Danmark kan gå hele vejen. 

- Hvis du ikke tror på dig selv, hvordan skal andre folk så kunne tro på dig? Det betyder også, at jeg ser meget positivt på min deltagelse til EM. Vi har en fantastisk landstræner med en stor tiltro på tingene, og vi har altid delt samme mindset. Han vil vinde den slutrunde, det er sådan, man skal være, og jeg tror på, at vi kan gøre det med mig som en del af holdet. 

Martin Braithwaites imponerende målform i denne sæson har da også tiltrukket stor inteserse fra nogle af de største klubber i Premier League, hvor blandt andet Chelsea og Manchester United har været nævnt som mulige destinationer for danskeren.

I denne sæson er det blevet til 11 mål på 21 kampe for den tidligere Esbjerg fB-spiller.